MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Spor, Toplum » Rıdvan Şükür, Milli mücadele kahramanı Yahya Kaptan anısına Yürüdü.
Rıdvan Şükür, Milli mücadele kahramanı Yahya Kaptan anısına Yürüdü.

Dağcı ve Doğa sporcusu Rıdvan Şükür, Milli mücadele yıllarında İstanbul Hükümeti tarafından 8 Ocak 1920 tarihinde Tavşancılda şehit edilen, Kocaeli bölgesinin işgal yıllarındaki milli mücadele kahramanı Yahya kaptan’ın şehit edilişinin 95. yılı anısına Tavşancıl’da yürüdü.

 

Tavşancıl bölgesinde Yahya Kaptan anısına yürüyen Rıdvan Şükür, Gebze civarındaki Rum çeteleri ile mücadele eden ve onları ortadan kaldıran, milli mücadele kahramanı Yahya Kaptan’ı kaybedişimizin üzerinden tam 95 yıl geçtiğini söyledi. Tavşancıl bölgesindeki yaptığı doğa yürüyüşünde Yahya Kaptan’ın mezarını da ziyaret eden Şükür, dua ederek bu büyük kahramanı rahmet ve saygıyla andığını söyledi.

 

Balkanlarda Sırplara ve Bulgarlara karşı mücadele eden Yahya Kaptan, Makedonya dağlarındaki mücadelesini Kocaeli bölgesinde başarılı sürdürmüş ve Mustafa Kemal’e bağlılığını bildirmişti.  Şükür, daha otuzuna ulaşmadan şehit olan Yahya Kaptan bölgede Karakol Cemiyeti’nin baskılarına, İngiliz Muhipler Cemiyeti’nin oyunlarına ve en önemlisi işgal kuvvetlerinin emrinde olan İstanbul Hükümetinin Jandarma kuvvetine karşı mücadele etmek zorunda kaldığını ve ayak oyunları sonunda hayatını kaybettiğini söyledi,  ayrıca bu büyük kahraman ile ilgili yazılan başta Şükrü Uras ve Şener Aksu’nun kitapları olmak üzere bu büyük insan için yazılan eserlerin kendisi için önemli ve kitaplığında özel yeri olduğunu söyledi, bu büyük mücadele insanını saygı ve rahmetle andığını dile getirdi.

📆 04 Nisan 2015 Cumartesi 16:25   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR