MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » Robotik Kodlama Takımı Öğrencilerinden Kartal Belediyesi’ne Ziyaret
Robotik Kodlama Takımı Öğrencilerinden Kartal Belediyesi’ne Ziyaret

Kartal İstek Uluğbey Okulları öğrencilerinden oluşan ORENDA Robotik Takımı, Kartal Belediyesi’ne ziyarette bulundu.

Öğretmenler Uğur Artı ve Ömer Serkan Demiralay, öğrenciler; Kaan Karaboğa, Arın Ayar, Yağız Mert, Egemen Çoşkun, Onat Güler, Ahmet Ege Sekmen, Ali Mert Öztürk, Aras Korucuklu, Burak Ertürk ve Kayra Ergün, inovatif çalışmalarını yerinde incelemek istedikleri Kartal Belediyesi’ne bir ziyaret gerçekleştirdi.

Öğrencileri, Kartal Belediyesi Başkanı Gökhan Yüksel adına Başkan Yardımcısı Ali Apaydın karşıladı.

Ziyarette öğrencilere eşlik eden Teknik Başkan Yardımcısı Ali Apaydın, Kartal Belediyesi Meclis Salonunda belediyenin çalışma organları ve çalışma şekli konusunda öğrencilere bilgi verdi.

Ardından söz alan Belediye Enerji Yönetim Birim Sorumlusu Hakan Adem Doğan ise belediyenin enerji verimliği ve sürdürülebilir enerji çalışmaları hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

Türkiye ve dünyadaki sürdürülebilir enerji konusunda yapılan çalışmaları dinleyen öğrenciler, söz konusu iklim değişikliğinden kaynaklı su krizi konusunda farkındalık kazandı.

Öğrenciler Teknik Müdürlüklerden Bilgi Aldı

Belediyenin meclis salonundaki sunumun ardından öğrenciler sırasıyla Bilgi İşlem Müdürlüğü, Bina Yönetim Şefliği ile Etüt ve Proje Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

Bilgi İşlem Müdürlüğü’nde bulunan sistem odasında sözel bir sunum dinleyen öğrencilere teknolojinin geldiği nokta ve server teknolojisi konusunda önemli bilgiler verildi.

Teknik gezinin bir diğer adresi ise Etüt Projeler Müdürlüğü’ne bağlı Tasarım AR-GE Birimi oldu. Burada öğrencilere gelişen teknolojiyle birlikte katı modelleme, talaşlı ve talaşsız imalat konularında bilgi verildi.

Burada da öğrencilere belediyenin inovatif projelerinden ve yenilenebilir enerji konusunda çalışmalara katkı sunacak olan deniz dalgalarından elektrik üretimi hakkındaki prototiplerden bahsedildi.

Bu bölümde tasarım, yazılım ve imalat disiplinlerinin işlendiği bir çalışma ekibinin öğrencilere her zaman yardımcı olabileceği aktarıldı.

Son olarak belediyenin tüm dijital işleyişinin yürütüldüğü Akıllı Bina Yönetim Şefliği ziyaret edildi.

Burada da enerji verimliği, otomasyon süreçleri, aydınlatma, asansör-yürüyen merdiven kontrolü, CCTV, HVAC ve erken deprem uyarı sistemleri öğrencilere tanıtıldı.

Tüm sistemlerin tek merkez üzerinden entegre olarak iletişimde olduğu ve akıllı senaryolara göre kısmen yapay zekâyla binanın otonom olarak kontrol edildiği görsellerle anlatıldı.

📆 01 Nisan 2023 Cumartesi 21:35   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR