MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Kartal, Manşet, Spor, Toplum » Şaban Yıldırım ;”Bu galibiyetle yukarıya tutunduğumuzu düşünüyorum”.
Şaban Yıldırım ;”Bu galibiyetle yukarıya tutunduğumuzu düşünüyorum”.

Kartalspor teknik direktörü Şaban Yıldırım, Çankırıspor karşılaşması sonrasında yaptığı açıklamada “ İkinci yarıya Play-Off umuduyla girebilmek için bu karşılaşmanın oldukça önemli” olduğunu belirtti.

Yıldırım; “Çankırıspor karşılaşmasına rakip açısından baktığımız zaman çok önemli bir maçtı. Çünkü ikinci yarıya daha umutlu girebilmeleri açısından kendi sahalarında oynayacakları son maçtı ve bu maçı kazanmak için sahaya çıktıkları belliydi.

Maçtan 3 gün önce kampa girdiklerini duyduk, rakibimizin özel bir motivasyonla çıktığı bir maçtı, öncelikle bunu kabul etmek ve rakibimizi bu anlamda oynadığı oyundan dolayı tebrik etmek, saygı göstermek gerekiyor.

Biz ise çok zor şartlarda oynadık. Alıştığımızın dışında şartlar vardı, saha zemini çok sertti, -7 -8 derecede bir maç oynamış olduk. Tabi ki bu ister istemez oyuncularımızı etkiledi, çünkü oyuncularımız bu sezon ilk defa böyle şartlarda mücadele etiler, bunun yansımasının olduğunu düşünüyorum.

Çankırıspor karşılaşmasında her zaman oynadığımızın dışında bir dizilişle 4-3-3 şeklinde karşılaşmaya başladık. Buda bir sistem değişikliğiydi, bir nedenden dolayı böyle olması gerektiğini düşündük ve uyguladık. İlk yarı oyunumuzu oturtmakta başarılı olamadık, rakibimize saygı göstermek açısından onlarında iyi oynadığını kabul etmemiz gerekir ki kalemizde pozisyonlarda bulduk. Allah’tan Osman günündeydi ve neyse ki devreyi böyle atlattık.

İkinci yarıya alıştığımız düzende çıktık, biraz önde olup rakip üzerinde baskı kurmaya başladık. Daha iyi çıkışlar yaptık, rakibin arkasına daha iyi gittik yani alıştığımız düzende daha iyi oynadık. Allah’a şükür bu seferde bulduğumuz gol pozisyonlarını değerlendirdik ve çok değerli bir galibiyet aldık.

Bizim için çok önemli bir galibiyetti, ikinci yarıyla ilgili bu galibiyetin çok önemli birçok plan değişikliğine neden olacağını düşünüyoruz. Yukarıya daha umutla bakan bir takım haline geldiğimizi düşünüyoruz. Bu zamana kadar oyuncularımızla hep bunu konuştuk, bu bizim için “Eşik” maçıydı, yani biz ikinci yarıya Play-Off umuduyla, tabi ki belli şartları yerine getirmek kaydıyla girebileceğimizi düşünüyoruz.

Çünkü 20 puan barajını aştığımızı, o eşiği atladığımızı ve yukarıya tutunduğumuzu düşünüyorum. Takımımız her gün gelişiyor bunun üzerine çok çalışıyoruz ve gelişme kaydettiğimizi de görüyoruz. Herkesin bildiği bazı sorunlarımız var, özellikle ekonomik sorunlarımızı aşarsak, öncelikle takım içerisindeki ekonomik huzuru sağlarsak ikinci yarıda da aramıza yeni katılacak 1 veya 2 doğru arkadaşla daha iyi bir takım olacağımızı düşünüyorum.

Bir takım elde olmayan nedenlerden dolayı bunlar yaşandı ama galiba yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik. Çalışmalarımız sürüyor inşallah ikinci yarı bu sıkıntılarımızı aşarsak çok daha iyi bir takım olacağımızı düşünüyorum.” dedi.

 

📆 24 Aralık 2013 Salı 10:02   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR