MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Kartal, Manşet, Politika, Toplum » ŞAHANOĞLU; soruYORUM..?
ŞAHANOĞLU; soruYORUM..?

1975 yılı ortalarında, Kartal eski Kaymakamlarından Merhum Ali K. Yüzbaşoğlu’nun girişimleri ve sağladığı katkılarla inşa edildiği bilinen Hükümet Binası, depreme dayanıksız gerekçesiyle yıktırıldı. Şimdilerde, tinercilerin yuva haline getirilen bina uzun yıllar kaymakamlık, savcılık, adliye, emniyet müdürlüğü, vergi dairesi, askerlik şubesi, jandarma karakolu, nüfus ve tabu, icra dairesi ve özel idare birimleri hizmet vermişti.
Sert tepki gösterdi
Yaklaşık Dört ay önce yıktırılan ve halen enkazı nedense bir türlü yerinden kaldırılmayan yıkıntıların özellikle çevre kirliliği oluşturduğunu belirten ve moloz yığınlarının bir an önce kaldırılması gerektiğine vurgu yapan DP. Kartal Belediyesi Başkan Adayı Müslim Şahanoğlu;  “Sorumlu kimse, hangi kurumsa lütfen göreve davet ediyorum. Aylar önce yıktırılan binanın molozlarını kaldırılmaması ayrıca tartışmaya açık bir konudur diye düşünüyorum. Kartal adeta kaderine terk edilmiş Kartal bu olumsuzlukları ve çirkinlikleri hak etmiyor” yorumunu yaptı.
Belediye ilgilileri ile görüşecek
Şahanoğlu, “ Kartal’ın sorun ve sorunlarını takibe aldım moloz yığınlarının kaldırılması için en kısa süre içersinde Kartal Belediyesi yetkilileri ile görüşeceğim. Konunun hangi resmi kurumu ilgilendirdiğini öğrenmek istiyorum. Lütfen hangi kurumu ilgilendiriyorsa bu görüntü kirliğine son verilsin. İnsanlara toz yutturmaya da kimsenin hakkı yok” ifadesini kullandı.
Ömerli Barajını inceledi
sahanoglu-2-6112013Şahanoğlu, Anadolu Yakasının içme suyu ihtiyacını karşılayan Ömerli Barajı’nda incelemelerde bulundular. Kurak bir mevsim geçirilmesi sonuncunda suyu azalan ve bu nedenle kirlilik oranında artışlar görülen Ömerli Barajı çevresinde piknik yapan ve bakıl tutan vatandaşlarla görüşen DP: Kartal İlçe Başkanı Sedat Özkan ve DP. Kartal Belediyesi Başkan adayı Müslim Şahanoğlu, Son günlerde kirlenme oranında büyük artış görülen Ömerli Barajı ile ilgili tepkilerini aldılar.
Ömerli Barajı koruma altına alınsın
DP. Kartal Belediyesi Başkan Adayı Müslim Şahanoğlu, İSKİ’nın Ömerli Barajı ile ilgili çalışma başlatmasını, su içinde ve Baraj kıyısında biriken çöplerin toplaması gerekti noktasında çalışma yapması gerektiğini söyledi. 1975 yılında 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in Başbakanlığı döneminde inşa edilen Ömerli Barajı’nın adeta kaderine terk edilmiş bir duruma gelmiş olmasının kendisini çok üzdüğünü belirtti. DP. Kartal Belediyesi Başkan Adayı Müslim Şahanoğlu, “Ömerli Barajı bilindiği gibi İstanbul’un ve Anadolu yakasının içme suyu ihtiyacını karşılayan su toplama havzasıdır. Ne var ki Barajın içi ve  çevresi çöplüğe dönüşmüş. Baraj içinde ve çevresinde pet şişeler, konserve kutuları, naylon poşetler, içki şişeleri ve çabıtlarla dolu. İSKİ ilgililerine buradan çağrıda bulunuyorum. Lütfen Ömerli Barajı’nın tüm çevresini koruma altına alsınlar ve temizletsinler. İçtiğimiz ve kullandığımız suyun kaynağını gördüğümde inanın çok tiksinti duydum” ifadesini kullandı.
Haber: Fethi Satıcı

📆 08 Kasım 2013 Cuma 10:35   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR