MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Alt Manşet, Kültür-Sanat, Manşet » Sanatçı Ahmet Özhan: Eski Ramazanlarda bir Besmele duyamazdınız şimdi ortalık Hatimden geçilmiyor.
Sanatçı Ahmet Özhan: Eski Ramazanlarda bir Besmele duyamazdınız şimdi ortalık Hatimden geçilmiyor.

Tasavvuf Müziği Sanatçısı Ahmet Özhan, eski Ramazan’ların daha iyi olduğunu söyleyenlere ateş püskürdü. Eski Ramazan’larla bugünün asla kıyaslanamayacağını belirten Özhan, “Eski Ramazan’larda bir besmele duyamazdınız, şimdi ortalık hatimden geçilmiyor” dedi.
Ünlü Tasavvuf Müziği Sanatçısı Ahmet Özhan, Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Ramazan etkinlikleri kapsamında sevenleriyle buluştu. Söylediği birbirinden coşkulu ilahilerle gönülleri mest eden Ahmet Özhan, sık sık Ramazan’ın maneviyatından söz etti.
Ramazan’ın herkes için farklı bir öneme sahip olduğunu belirten Özhan, “Bizim aşağı yukarı her gecemiz bu coşku içerisinde geçiyor. Benim bütün Ramazanlarım böyledir. Ramazan hepimizin olduğu gibi benim de baş tacım. Her türlü bereketi üzerinde. Allah nicelerine kavuşmak nasip etsin” dedi.
“BESMELEYE HASRETTİK”
Eski Ramazanların daha iyi olduğu algısına karşı çıkan Özhan, “Eski Ramazan ile bugünkü Ramazan’ı kıyas edemezsiniz. Eski Ramazanlarda bir besmele duyamazdınız, şimdi ortalık hatimden geçilmiyor. Herkes aklını başına toplasın. Olur mu öyle saçma şey. İnsanlar kendi gafletlerini işin içine sokuyorlar. Nostalji denilen çok zararlı bir şeyle meşgul oluyorlar. Onun için hiç doğru bulmuyorum. Hatırlıyorum rahmetli babacığım sahurda kalkardı. Bir Kur’an-ı Kerim, ayet sesi duyabilmek için Arap radyolarını karıştırırdı. Besmeleye hasrettik” diye konuştu.

📆 22 Temmuz 2013 Pazartesi 10:49   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR