MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Alt Manşet, Genel, Manşet, Toplum » SANATÇILARIN BULGARİSTAN ÇIKARMASI GÜNDEME DAMGA VURDU
SANATÇILARIN BULGARİSTAN ÇIKARMASI GÜNDEME DAMGA VURDU

Türkiye-Bulgaristan ilişkilerine adeta katkı yapan “BULGARİSTAN EVRENSEL DOSTLUK RESİM SERGİSİ” kapsamında gerçekleştirilen sanatsal geziye 41 resim sanatçısı katıldı.

 

Özellikle Balkan ülkelerine düzenlediği kış Turizmi ve kültürel gezilerle aranan ve tercih edilen Seyahat ve Turizm firması konumuna gelen ve bir MARKA olan Gebze Koşu kavak TURİZM ve SEYAHAT ECENTASI’nın lüks Otobüsü ile Bulgaristan’ın Haskova Vilayetine gelen Resim sanatçıları Haskova, Kırcaali ve Filibe yörelerindeki Tarihi ve Turistik Mekânları görme ve gezme imkânı buldular. Koşu kavak Turizm ve Seyahat Acentesi Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Yakupoğlu, rehberliğinde güvenli ve sağlıklı bir yolculuktan sonra Kaplıca bölgesi olarak tanınan ve haklı bir şöhrete ulaşan Mineralni Bani İlçesindeki Yonıko Termal Hatel’e yerleştiler. Ihlamur, Çam ve Meşe ağaçları arasındaki Mineral Bani İlçesinin doğal sıcak kaynak suları, bol oksijenli temiz havası ve Mineralli Bani Belediye Başkanı Mümin İskender’in yakın ilgisi ve samimiyetle karşılaşan 41 sanatçımız ilk günü önceden ayrılan lüks odalarına çekilerek istirahat ettiler.
d8446072-3ef2-48ff-bb62-9e00f512e2a8
TARİHİ VE TURİSTİK MEKÂNLARI GEZDİLER
Kafile Başkanı Rafiye Karaca’nın her konuda yardımcı olmaya özen gösterdiği gezinin başka bir özelliği ve güzelliği de gurup üyelerinin birbirleri ile yakınlaşması, seviyeli şakalaşmaları ve özellikle kaynaşmaları dikkat çekti. Çoğu ilk defa Balkan yemekleri ile tanışan ve damak tadını renklendiren gurup üyeleri ilk ziyaretlerini Osmanlı döneminde inşa edilen ve daha sonra da kiliseye dönüştürülen Simitsa Köyünde Aziz Atanas kilisesini ziyaret etme ve inceleme imkânı buldular. Antik mimari yapısı ve duvar resimleriyle yüksek kültür ve sanatsal değerinde olan ve günümüzde Kilise olarak kullanılan Tarihi yapıyı Mimar Sinan’ın inşa ettiği belirtildi. Buradan Hz. Meryem Ana anıtının bulunduğu Hoskovanın en yüksek tepesine gelen sanatçılar, Dünyadaki en yüksek “Hz. Meryem ana ve oğlu” heykelini görme fırsatı buldular. 2003 yılında dikilen Anıtın açılışı Metropolit Arseniy tarafından yapıldığı kaydedilmiştir. 2005 yılında Gines rekorlar kitabına giren anıt, 2009 yılında da Bulgaristan’ın Yüz milli turistik yerler listesinde yerini almıştır.

8efb33ad-d3bd-4022-b9e5-841d0541b75d
İKİ MÜZE ZİYARETİ YAPILDI
Sanatçılar gurubu gezinin 2. Ve 3’ncü gününde Has kova ve Kırca ali müzelerini gezme imkanı buldular. Her iki müzenin çatısı altında bulunan Tarihi eşyaları, antik mezarları ilgiyle izlediler ve hatıra fotoğrafları çektirdiler. Her bakımdan olumlu, yararlı ve eğlenceli geçen gezimizin son durağı Filibe oldu. Havanın korkunç derece de sıcak olmasına rağmen Osmanlı Mahallesini gezen ve buradaki Tarihi Osmanlı evlerini dikkatle inceleyen grup üyeleri bu arada Filibe çarşısına gezerek hatıra eşyaları aldılar.

FETHİ SATICI

Galeri
📆 20 Haziran 2016 Pazartesi 10:24   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR