MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Manşet, Sancaktepe, Toplum » Sancakcaktepe’de Ağaç Seferberliği
Sancakcaktepe’de Ağaç Seferberliği

Sancaktepe Belediyesi’nin kenti güzelleştirme çalışmaları kapsamında her yıl gerçekleştirdiği ağaçlandırma çalışmaları, ilçedeki yeşil alan miktarını Avrupa standartlarının üstüne taşıyor.
‘Daha yeşil Sancaktepe’ sloganıyla çalışan Sancaktepe Belediyesi her geçen gün ilçe halkını yepyeni güzelliklerle buluşturmaya devam ediyor. İstanbul’da en fazla yeşil alan, aile dinlenme ve çocuk parkının bulunduğu Sancaktepe’deki park düzenleme çalışmalarında; yeni ağaç ve mevsimlik çiçek dikimin yanı sıra kuruyan fidanların yenilenmesi, fidan diplerinin temizlenmesi, yeşil alanların bakımı ve budama çalışmaları yapılıyor. Son günlerde ise mevsimine göre değişik türdeki ağaçların dikimi yapılıyor. Sancaktepe belediyesi ağaç dikimi kapsamında bu seferde 8-10 metre boyundaki 400 adet çınar ağalarının toprakla buluşturdu. Barajyolu Caddesi üzerinde dikimi sürdürülen ağaçlar uzun ömürlü ağaçlar özelliğine sahip bulunuyor.
Sancaktepe’nin yeşil dokusunu korumak ve güçlendirmek için büyük çaba harcadıklarını belirten Belediye Başkanı İsmail Erdem, “Sancaktepe’nin doğal yapısının bozulmaması ve korunması için yapılan imar çalışmaları neticesinde ortaya çıkan park ve yeşil alanlarda yeşillendirme çalışmasını yapıyoruz” dedi. Başkan Erdem, ilçenin farklı mahallelerine çok güzel, fonksiyonel ve estetik parklar kazandırdıklarını ve yeşillendirme çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirterek: “Yeşil alan konusunda Sancaktepe ilçemize yakışan hizmetleri yapmaya devam edeceğiz. Ekiplerimiz tarafından gerekli bakım çalışmaları yapılan parklar sonbahara hazırlanmaktadır” şeklinde konuştu.
Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından kentte yeşil alanların korunması, çimlendirilmesi çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirten Belediye Başkan Yardımcısı Hamdullah Arvas, sonbahar mevsimi nedeniyle park ve bahçelerde mevsimlik bakımların yapılarak halkın kullanımına hazır hale getirildiğini söyledi.
Sonbahar döneminde, kuruyan fidanların yenilenmesi, fidan diplerinin temizlenmesinin yansıra 4 bin adet çınar, ıhlamur, erguvan gibi ağaçların dikimi gerçekleştirilecek.

İSTANBUL (İHA)

📆 02 Ekim 2013 Çarşamba 12:20   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR