MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Manşet, Sancaktepe, Teknoloji, Toplum » Sancaktepe Belediyesi, “Akıllı Belediyecilik Zirvesi”nde
Sancaktepe Belediyesi, “Akıllı Belediyecilik Zirvesi”nde

Sancaktepe Belediyesi, Türkiye’de bina elektrik, elektronik, mekanik ve kontrol sistemleri alanındaki tüm sektörleri bir araya getiren BEST13 Fuarı’na katıldı.

“Akıllı Belediye Uygulamaları” adı altında düzenlenen panelde, akıllı, çevreci ve teknolojik binaları oluşturan sektörlerin yanı sıra  “akıllı şehirler” konsepti ele alındı.  Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı Avukat Tarık Yusuf Uçar’ın konuşmacı olarak katıldığı panelde Uçar, Sancaktepe Belediyesi’nin akıllı belediyecilik adına yürüttüğü çalışmalar ve yenilikler ile ilgili bilgi verdi. Uçar,  “Uygulamalarımızın tamamı artık şeffaflık, katılımcılık ve hesap verilebilirlik doğrultusunda şekilleniyor. İmar planlarının yapılması ve halk tarafından en ince ayrıntısına kadar halkla paylaşılması büyük rahatlık sağlıyor. Eskiden günde 800 kişi sadece “benim parselimin imar durumu nedir? “diye belediyeye geliyordu. Artık yeni sistemle evlerinden takip edebiliyorlar. Türkiye’de yeni bir uygulama var. Kimseye maliyeti dahi olmayan Türk kamu yönetiminin standartlarına göre üst düzey bir uygulama” şeklinde konuştu.

Uçar,  vatandaşların taleplerine öncelik verildiğini belirterek, “Sancaktepe Belediyesi olarak şikayet ve önerilerini fotoğraf çekip gönderebilecekleri bir akıllı telefon uygulaması oluşturduk. Bununla hesap sorulabilirliğimizi arttırıyoruz. İnsanlarla paylaştığımız ara yüzler bizi korkutmaz tam tersi mutlu eder. Böylelikle daha az yanlış yaparız” açıklamasında bulundu.

 

📆 27 Eylül 2013 Cuma 14:48   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR