MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Manşet, Sancaktepe, Toplum » Sancaktepe’de Din Görevlileri Buluştu
Sancaktepe’de Din Görevlileri Buluştu

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, ilçede görev yapan din görevlileri ile bir araya geldi. Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan’ın da katıldığı toplantıda Sancaktepe İlçe Müftüsü Yusuf Bingöl de hazır bulundu.
Sancaktepe’de sosyal belediyeciliğin önemli özelliklerini hayata geçiren belediye başkanı İsmail Erdem, iş dünyası, STK’lar ile beraber derneklerle sıkı bir iletişim içinde çalışmalarını sürdürüyor. Başkan Erdem, bu kapsamda ilçede çalışan din görevlileri ile bir araya geldi.
Toplum olarak her zaman camilere ve din görevlilerine büyük önem verildiğini ve saygı gösterildiğini belirten Erdem, bu sebeple din görevlilerinin yapmış oldukları faaliyetler ve göstermiş oldukları davranışların halk tarafından dikkatle izlendiğini ifade etti. Din görevlileriyle bir arada bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden Başkan Erdem, din görevlilerinin toplumda önemli bir görevi yerine getirdiğine işaret ederek, din adamlarının manevi yönden, yerel yöneticilerin de maddi yönden halkın ihtiyaçlarını karşılaması gerektiğini söyledi.
Erdem; “Gelecek nesillerimizin , gelenek göreneklerimizi bilen, inançlı gençlerden oluşması için camileri tanıması bu kutsal alanların havasını teneffüs etmesi en tabi hakları olarak görülmeli ve çocuklarımızın bu alanları tanımasına fırsat verilerek ailelerimizce de teşvik edilmelidir” dedi. Belediyenin ilçeye yaptığı hizmetler ve yatırımlar hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Erdem, din görevlilerine verdikleri hizmet ile fikirleriyle belediye yönetimine sağladıkları katkılardan dolayı teşekkür etti.
Programda bir konuşma yapan Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan ise, hiçbir milletin sadece siyasi ve maddi güç ile bir yerlerde olamayacağını söyleyerek, “Tarih bize gösteriyor ki, manevi dinamikleri üzerinde tutunamayan milletler, uzun süreli tarih sahnesinde kalamazlar” dedi. Özcan, din görevlilerine toplumun manevi huzurunu sağlamak konusunda büyük iş düştüğünü ve kendilerinin sosyal alanda önemli hizmetlerde bulunduklarını belirtti.
İlçe Müftsü Yusuf Bingöl ise din hizmetlerinin icrasında sorumluluk hissederek çevresiyle iletişim içinde olmanın önemine dikkat çekerek “Camilerimiz insanlarımızın hem ruhsal hem de sosyal gelişim alanlarıdır” şeklinde konuştu. Bingöl, din görevlilerine verdikleri hizmet için ve, İsmail Erdem’e ise sağladıkları katkılardan dolayı teşekkür etti.İSTANBUL (İHA)

 

📆 09 Aralık 2013 Pazartesi 10:12   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR