MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Flaş, Genel, Manşet, Toplum » SANKİ YOLLARIN HAKİMİ ONLAR…!
SANKİ YOLLARIN HAKİMİ ONLAR…!

Yol ortasında yolcu alır indirir,sinyal vermez, bol bol kornoya basar ,önü dolu sellektör yapar, bir yolcu için önüne direksiyon kırar,yolcuya tehditvari konuşmalar yapar,yolculuk esnasında telefonla konuşmalar yapar sebebini bilmediğimiz yolcuya karşı yapılan kaba davranışlar sergiler,yolcu indirirken ani fren yapmalar ve hayatı riske atar,daha birçok şey sayılabilir.

 

Bunlar benim görmüş ve tanıklık etmiş olduklarım,minibüslerle yolculuk yapan yolculara sormuş olsak kimbilir daha birçok şey anlatırlar.

Ülkemizde birçok ”TOPLUMSAL ”sorunlarla karşıkarşıya kalabiliyoruz.Bazen bir yolculuk esnasında, bazen bir kaldırımda, bazen sokakta, bazen pazarda hatta çarşıda vs

 

Yolculuk esnasında yaşanan bana göre toplumsal bir sorun olan  ve yine bana göre önümüzdeki yıllarda  sorun oluşacak  ciddi bir sorundur.Bununla  ilgili denetleme yapılmalı gerekirse minibüs kullanması engellenmelidir.Göz yumulduğu taktirde çok daha ciddi sorunlarla  karşı karşıya gelebiliriz.

 

Sabah işe giderken ,gezmeye giderken ,hastaneye giderken ulaşım amaçlı kullandığımız minübüs  şöförlerinin büyük bir sorumluluk aldıklarını ve can taşıdıklarını unutmamaları gerekmektedir. Tabiki bu sorumluluklarını yerine getirenlerde vardır mutlaka onlar üzerlerine alınmasınlar.

 

Sokaktaki vatandaşa minibüsle yolculuk yapmayı güvenli buluyormusunuz dediğimiz de ,bazen kötü bir anısını ,hatta ve hatta minibüsle yolculuk yapmaktan korktuğunu dile getirenler bile oluyor.Korktuğu minibüs değil şöfördür.

 

Yaptığı işin sorumluluğunu bilmeyen ve yolcuyla empeti kuramayan hatta kendisiyle dahi empati kuramayan minibüs şöförü.Bununla ilgili herhangi bir şikayet esnasında minibüsçüler odası kurumuna vatandaşlar şikayetlerini dile getirmektedirler.Şikayetlere ne zaman ve ne kadar  zamanda geri dönüş yaptıklarıda aşikar.

 

Toplum olarak birbirimize yaptığımız iş, herne olursa olsun  saygı duymalı ve empatiyle yaklaşmalıyız.Hiç kimse bir diğerinden üstün değildir.
unnamed-12

SON TAHLİLDE  KİM HAKLİ KİM HAKSIZ BUNUN TAKTİRİ SİZE KALMIŞ

 

HABER FOTO:NURAY YILMAZ

Galeri
📆 14 Kasım 2016 Pazartesi 14:10   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR