MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Manşet » Sansür Yasası, TBMM’den geçti
Sansür Yasası, TBMM’den geçti

“Sansür Yasası” teklifinin tamamı, TBMM Genel Kurulu’nda AKP ve MHP’nin oyları ile kabul edildi.

Sansür Yasası, TBMM'den geçti

Abone Ol

Kamuoyunda “Sansür Yasası” olarak bilinen, internet medyası ve sosyal medya ile ilgili yeni yaptırımlar öngören kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda AKP ve MHP’nin oyları ile kabul edilerek yasalaştı.

40 maddelik yasanın 29’uncu maddesi şöyle: “Sırf halk arasında endişe, korku veya panik yaratmak saikiyle, ülkenin iç ve dış güvenliği, kamu düzeni ve genel sağlığı ile ilgili gerçeğe aykırı bir bilgiyi, kamu barışını bozmaya elverişli şekilde alenen yayan kimse, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılacak.”

Yasalaşan maddelere göre; internet haber siteleri süreli yayın kapsamına alınacak. Basın kartı başvurusu İletişim Başkanlığına yapılacak, resmi nitelikte kimlik belgesi olarak kabul edilecek. Basın kartı talep edenlerde, 18 yaşını bitirmesi, en az lise veya dengi bir eğitim kurumundan mezun olması, kısıtlı veya kamu hizmetlerinden yasaklı olmaması şartı aranacak.

Tüm haber siteleri, yayınladıkları içerikleri saklamak zorunda olacak. Bir içerik için verilen kaldırma kararı, tüm site ve platformlarını kapsayacak. Sosyal ağlara Türkiye ofisi açma ve Türkiye temsilcisi bulundurma zorunluluğu getirilecek. Temsilcinin gerçek kişi olması halinde bu kişinin Türkiye’de ikamet etmesi ve Türk vatandaşı olması gerekecek.

CHP, yasanın Erdoğan tarafından onaylanması halinde AYM’ye gideceğini duyurmuştu.

📆 13 Ekim 2022 Perşembe 23:55   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR