MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » SANTRANCIN USTA HAMLELERİ ATATÜRK KUPASI’NDA TER DÖKTÜ
SANTRANCIN USTA HAMLELERİ ATATÜRK KUPASI’NDA TER DÖKTÜ

Kartal Belediyesi’nin 10 Kasım Atatürk’ü Anma Haftası etkinlikleri kapsamında bu yıl 3. kez düzenlediği Atatürk Kupası Satranç turnuvası, 8 – 9 Kasım’da gerçekleştirildi.

 

Kartal Belediyesinin yeni hizmet binası Meclis fuaye salonunda düzenlenen ve 2 gün süren turnuvaya 5 farklı kategoride toplam 370 yarışmacı katıldı. 83 yaşındaki yarışmacının, 6 yaşındaki yarışmacı ile aynı turnuvada yarıştığı ender müsabakalardan biri olan Atatürk Kupası’nın finali ise 9 Kasım’da yapılan karşılaşmaların ardından gerçekleşti. Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları Ömer Fethi Gürer ve Av. Hüsnü Yeşilyurt’un da katıldığı final töreninde A kategorisinde ilk 3 dereceye ödül olarak kupa ve altın verildi. B Kategorisinde ilk 3 dereceye girenlere de yine madalya ve çeyrek altın verildi. Turnuvaya minikler kategorisinde katılan 92 katılımcı da madalya ile ödüllendirildi.

 

Tam bir strateji ve zeka oyunu olan satranç oyununa ilgiyi arttırmak ve bu alanda yeni sporcuların yetişmesini teşvik etmek isteyen Kartal Belediyesi’nin, Türkiye Satranç Federasyonu ile birlikte gerçekleştirdiği 3. Atatürk Kupası Satranç Turnuvası sona erdi. 10 Kasım Atatürk’ü Anma Haftası etkinlikleri kapsamında bu yıl 3.sü düzenlenen turnuvaya her yaştan toplam 370 sporcu katıldı. Kartal Belediyesi yeni hizmet binasının Meclis salonu fuaye alanında 2 gün süren turnuvada kıyasıya bir rekabet yaşandı ve turnuva boyunca rakipleri mat eden sporcular arasından dereceye girenler, düzenlenen tören ile kupa ve ödüllerini aldılar.

 

İlk Hamle Başkan Öz’den

 

A, B, C, D minikler olmak üzere 5 farklı kategoriye ayrılan sporcuların karşılaştığı 3. Atatürk Kupası Satranç Turnuvası, 08 Kasım Cumartesi günü başladı. Kartal Belediyesi yeni hizmet binası Meclis fuaye salonunda düzenlenen turnuvaya Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz de katıldı. Sporculara başarı dileyen Başkan Altınok Öz, turnuvaya yoğun katılım olmasının, Belediye yönetimini büyük bir mutluluğa sevk ettiğini söyledi.  Başkan Altınok Öz, “ Büyük insan bu ülkeyi yabancı işgalinden kurtaran Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına düzenlenen bu turnuvaya katıldığınız için teşekkür ediyorum. Onun adına yaraşır bir katılım oldu. Turnuvada emeği geçen Türkiye Satranç Federasyonu yetkililerine ve Kent Konseyi’nin Satranç bölümüne, hocası Besim Hoca’ya teşekkür ediyorum. Satrancı, hayatınızın her döneminde yaptığımız hamlelerde, iş girişimlerinizde de kullanmanızı diliyorum” dedi. Başkan Altınok Öz, konuşması sırasında, rakip iki çocuğun birbirlerine başarı dilediğini gördüğünü belirterek ilk oyunu onlarla başlatmayı istediğini söyledi ve satranç tahtasında karşı karşıya gelen iki minik sporcunun masasına giderek çocuklarla beraber ilk hamleyi yaptı.

 

8 Kasım’da gerçekleşen ilk karşılaşmaların ardından 9 Kasım Pazar günü devam eden turnuvanın finali, akşam saatlerinde yapıldı. 370 sporcu arasından 5 farklı kategoride dereceye girenlere ödülleri düzenlenen törenle verildi.  Törene Kartal Belediye Başkan Yardımları Ömer Fethi Gürer ve Av. Hüsnü Yeşilyurt’un yanı sıra çok sayıda sporcu ve aileleri katıldı. A Kategorisindeki ilk 3 dereceye girenlere kupa, tam altın, yarım altın ve çeyre altın ödül olarak verilirken, B ve C Kategorisinde dereceye girenler madalya ve çeyrek altın ile ödüllendirildi. Turnuvaya minikler kategorisinde katılan 92 sporcu da katılımları nedeniyle madalya ile ödüllendirildi. Ödül töreninde konuşan Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, “Kartal Belediyesi’nin üçüncüsünü düzenlediği Atatürk Kupası Satranç Turnuvası sonuçlandı. 370 sporcumuzun katıldığı turnuva, Kartal’da belediyemizin düzenlemiş olduğu yüksek katılımlı satranç turnuvalarından biri oldu. Halkımız, çocukları ile birlikte bu turnuvalara önem veriyor ve iştirak ediyor. Kültür ve sanat alanlarındaki hizmetleri yanında Kartal Belediyesi, spora da ayrıca destek veriyor. Bu turnuva sonunda 25 kişi ödül aldı. Ayrıca tüm çocuklarımıza teşvik amaçlı katılım madalyaları verildi. Satranç sporunun Kartal’da gelişmesine katkıda bulunan ve bu sporla uğraşmak isteyen başta çocuklar olmak üzere tüm Kartallılar için turnuvalar düzenlemeye devam edeceğiz” dedi.

 

Kategorilere göre ilk derece girenler ise şöyle:

 

A Kategorisi

1.      Yasin Hür: Kupa + madalya + tam altın

2.      Selbes Tamer Tarık: Madalya + Yarım Altın

3.      Kul Özdemir Efe: Madalya + Çeyrek Altın

 

B Kategorisi

1.      Çelik Eylül: Madalya + Çeyrek Altın

2.      Bacak Oğuzhan: Madalya + Çeyrek Altın

4.      Özbek Deniz: Madalya + Çeyrek Altın

 

C Kategorisi

1.      Aksakal Talha: Madalya + Çeyrek Altın

2.      Yıldırım Ahmet Mert Can: Madalya + Çeyrek Altın

3.      Özturgut Ertekin : Madalya + Çeyrek Altın

 

D Kategorisi

1.      Muradova Jahan: Madalya + Satranç Takımı

2.      Hişil Devin: Madalya + Satranç Takımı

3.      Tekgül Ali : Madalya + Satranç Takımı

 

E Kategorisi

1.      Meylani İbrahim Baran: Madalya + Satranç Takımı

2.      Kalender Hatice Kübra: Madalya + Satranç Takımı

3.      Topç Mert Efe : Madalya + Satranç Takımı

📆 11 Kasım 2014 Salı 15:54   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR