MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Flaş, Sancaktepe, Toplum » Sarıkamış Şehitleri’ne vefa gecesi
Sarıkamış Şehitleri’ne vefa gecesi

 

Sarıkamış Şehitleri’ne vefa gecesi Sancaktepe’de gerçekleşti. Sarıkamış harekâtı sırasında donarak şehit olan 90 bin Mehmetçiğimiz şehadetlerinin 99.yıl dönümünde , Sancaktepe Belediyesi Samandıra Kültür Merkezi`nde düzenlenen programda anıldı.

 

24 Ocak Cuma günü Samandıra Kültür Merkezi’ndeki ‘ ‘Sarıkamış Destanı” adlı etkinlikte konuşan Belediye Başkanı  İsmail Erdem, Sarıkamış şehitlerinin savaş sırasında yaşadıklarının daha iyi anlaşılması için böyle bir programın düzenlendiğini söyledi.

 

İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından konuşan Başkan Erdem, Sarıkamış şehitlerinin savaş sırasında yaşadıklarının daha iyi anlaşılması için böyle bir programın düzenlendiğinin altını çizerek, ’’ Bundan tam 99 yıl önce milletimiz, vatanımız, bayrağımız için Osmanlı coğrafyasının dört bir yanından gelip canlarını feda eden kahraman Mehmetçiklerimizi bir kez daha dualarla anıyoruz. Şanlı tarihimizde büyük zaferler kadar, talihsiz acılar da vardır. Zaten aziz milletimiz, tarih sahnesindeki yerini, bu acılardan çıkardığı dersler neticesinde kazandığı zaferlerle taçlandırmıştır. Bu acıların en büyüğünü de ne yazık ki Sarıkamış’ta, Allahuekber dağlarında yaşadık.O şehitlerimiz ki, onlar büyük bir fedakarlık destanı yazdılar. Hiçbir zaman geri dönmeyi akıllarına getirmediler. Onlar, tek kurşun dahi atamadan şehadet şerbetini içerken; fedakarlığın, tahammülün, inancın ve elbette ki kahramanlığın destanını yazdılar Bu duygu ve düşüncelerle bir kez daha bütün kahraman şehitlerimize şükran ve minnetlerimi sunuyor, onların aziz ruhlarına Allah’tan rahmet diliyorum’’ dedi .

 

Gecede, 1914-1915 tarihli fotoğraf ve videolardan oluşan sergi ve belgesel film ile Sarıkamış Harekatı gözler önüne serildi.

 

Anma programı sonrası Başkan İsmail Erdem, geceye katılan sanatçılara günün anısına porselen tabak hediye etti. Gecede, 1914-1915 tarihli fotoğraf ve videolardan oluşan sergi ve belgesel film ile Sarıkamış Harekatı gözler önüne serildi.

 

 

📆 27 Ocak 2014 Pazartesi 12:15   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR