MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Kartal, Kültür-Sanat, Manşet, Toplum » “SARIKAMIŞ’TAN Çanakkale’ye” Beğeniyle İzlendi
“SARIKAMIŞ’TAN Çanakkale’ye” Beğeniyle İzlendi

 

 

Dr. Zihni Papakçı tarafından yazılan ve sahneye uyarlanan “Sarıkamış’tan Çanakkale’ye” adlı tiyatro oyunu, Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde izleyiciyle buluştu. Sarıkamış’ta ve Çanakkale’de verilen mücadele ve ardından gelişen Türk – Azerbaycan dostluğuna vurgu yapan oyuna halkın ilgisi büyüktü.

 

 

Oyunu izlemeye gelenler arasında Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve eşi Feray Öz’ün yanı sıra CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Kartal Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mevlüt Tan, Kazım Karabekir’in kızı Timsal Karabekir, Emekli Yargıç Abbas Gökçe, İstanbul Azerbaycan Konsolosu Emma Haydarova, Ardahan Derneği Başkanı Ahmet Demirbaş, Ardahan Dernekleri kurucusu Cevdet Şentürk ve Türkiye Azerbaycan Dernekleri Başkanı Sefer Karakoyunlu yer aldı.

SARIKAMIS'TAN CANAKKALE'YE (7)

 

 

Kartal Belediyesi ve Ardahan Derneği’nin işbirliğiyle sahnelenen “Sarıkamış’tan Çanakkale’ye” adlı oyundan önce bir konuşma yapan Ardahan Derneği Başkanı Ahmet Demirbaş, “Bu anlamlı gece vesilesiyle Kartal Belediye Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz’e teşekkür ediyor ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

 

 

Demirbaş’ın ardından konuşan Başkan Altınok Öz ise “Sarıkamış’ta ve Çanakkale’de yaşananlar, emperyalistlerin bu topraklardaki bir eylemiydi. Duruyor mu? Durmuyor. Etrafımıza baktığımızda, emperyalistlerin ülkeden ülkeye nasıl cirit attığını, oraları nasıl şekillendirdiğini görüyoruz. Ancak biz tarihi çok iyi bilirsek tuzağa düşmeyiz. Bu akşam hem orada yaşananları yad etmiş olacağız hem de neyin niçin ve nasıl olduğunu bilerek düşünen bir beyin olarak davranmış olacağız. ” dedi.

 

SARIKAMIS'TAN CANAKKALE'YE (3)

 

Konuşmaların ardından sahnelenen “Sarıkamış’tan Çanakkale’ye” adlı oyun, salonu dolduran izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı ve büyük beğeni kazandı.

 

 

 

Galeri
📆 26 Aralık 2013 Perşembe 12:40   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR