MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Kartal, Manşet, Toplum, Yazarlar » ŞEKER TADINDA BİR BAYRAM OLMASI DİLEKLERİMLE
ŞEKER TADINDA BİR BAYRAM OLMASI DİLEKLERİMLE

Bir Ramazan’ı daha geride bıraktık bir dahakine kim çıkar Allah bilir. Önümüz Bayram herne kadar ne Ramazan’ın ne de Bayramların eski tadı kalmadı diyorsakta yinede Mutlu,Huzurlu sağlıklı sevdiklerimizle güzel Bir Bayram geçirelim İnşallah.
Herkesin kafasında muhakkak eski Bayramlara ait hatıraları vardır ama ne yapalımki artık Bayramlar eskisi gibi yaşanmıyor,malum mevsimde yaz olunca herkes bir tarafa kaçma telaşı içinde oysa eskiden öylemiydiya sabah kalkılır Bayram namazına gidilir caminin önünde Bayramlaşılır,mahallenin kahvehanesinde toplanılır çay içilir ordada bir Bayramlaşma faslı yaşanırdı. Baba evinde toplanılır hep birlikte kahvaltı yapılırdı. Mahallenin davulcusu gelir bahşişini toplar apartmandaki mahalledeki çocuklar bayramlaşmaya gelir harçlıklarını beyaz mendiller içinde alırdı. toplanan paralarla kurulan lunaparklara gidilir hep beraber gezilirdi. Akrabalar büyükler ziyaret edilir eller öpülür hayır duvalar alınırdı. Şimdi öylemi oysa bugün yapılırsa oda kabristan ziyaretleri,eşe dosta akrabaya belkide gidilmeden telefonla bayram kutlamaları ondan sonra ilk otobüsle tatile evler kapanacak,kapılar kapanacak herkesle bir tarafa kaçacak bumudur Bayram değil tabi ama dedikya malum mevsim yaz olunca haliyle işten güçten bunalan insanlar bu yolu tercih edecekler.
Her ne şekilde yaşanırsa yaşansın yinede ŞEKER TADINDA bir bayram gecirmeniz dileklerimle Bayramınız Mübarek olsun.Saygılarımla ..
Murat Karaca

📆 07 Ağustos 2013 Çarşamba 16:11   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR