MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » Semt Konağı Kursiyerleri Usta Ressamları Aratmadı
Semt Konağı Kursiyerleri Usta Ressamları Aratmadı

Beyoğlu Belediyesi’ne bağlı semt konaklarında ücretsiz olarak verilen resim kursu bu yıl da yoğun ilgi gördü. Usta eğitmenler tarafından verilen kurslarda çizim ve boyama tekniklerini öğrenen kursiyerler, yaptıkları resimlerle usta ressamları aratmadı.

 
Hayata geçirdiği insan odaklı projelerle sosyal belediyecilik alanında çığır açan Beyoğlu Belediyesi, semt konaklarında verdiği ücretsiz kurslarla da vatandaşların kişisel gelişimine yardımcı oluyor. Beyoğlu Belediyesi’nin semt konaklarında verdiği resim kursu bu yılda yoğun ilgi gördü. Yıl boyunca usta eğitmenler tarafından verilen kurslarda karakalem, obje, desen ve yağlı boya çalışması gibi çizim ve boyama tekniklerini öğrenen kursiyerler, yaptıkları resimlerle de usta ressamları aratmadı.

 
HEM EĞLENCE HEM RESİM

 
Resim dersi eğitmeni Pınar Koni bu yıl semt konaklarında ilk kez ders vermeye başladığını belirterek, “İlk dönemimiz kara kalem çalışmasıyla geçti. İkinci dönem ise yağlı boya çalışması yapıyoruz. 4 sınıfım, 60 öğrencim var. Kursiyerler kendi istedikleri doğrultusunda istediklerini resmediyor kağıda. Semt konakları resmen bizim evimiz gibi kursiyerlerle aile gibiyiz. Eğlenerek hepimiz resim yapıyor öğretiyoruz. Buranın dışında da görüştükleri için daha verimli bir ders ortamı oluşuyor” dedi.

 
“ÖĞRENMEK HER ZAMAN ÖNEMLİDİR”

 
Semt konakları sayesinde çok güzel ve verimli bir zaman geçirdiklerini söyleyen Kursiyer Güner Öztoru da, “Resim yapmak biz ev kadınları için rehabilitasyon niteliğinde. Harika bir şekilde sıkıntımızı unutup dost bir şekilde ders görüyoruz. Çocukluğumdan beri çok sevdiğimiz bir şey resim. Çok güzel şeyler öğrendik. Özgür irademizle istediğimiz gibi çalışıyoruz. Yaparken çok zevk alıyor stres atıyoruz. Şiddetle bütün ev kadınlarını semt konaklarına davet ediyorum. Çünkü üretmek her zaman önemlidir” ifadelerini kullandı.

 

📆 16 Haziran 2016 Perşembe 14:10   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR