MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Politika, Toplum » Şenay Yavuz Bilge adaylığını açıkladı
Şenay Yavuz Bilge adaylığını açıkladı

CHP Kartal İlçe Örgütü’nde, Kadın Kolları Başkanı Gülçin Zaza Koştu Yönetimi’nin düşmesinden sonra 30 Kasım’da yapılacak olan Kadın Kolları Başkanlığı seçimine günler kala adaylar kendilerini tanıtmaya başladılar. Bugün CHP Kartal İlçe binasında Şenay Yavuz Bilge adaylığını açıkladı, kendisini tanıttı. 1960 doğumlu olan Bilge, Köy Endüstrisi öğretmen çocuğu olduğunu belirterek; “Solcuyum, devrimciyim ve Atatürkçüyüm” dedi.

 

 

Toplantı, 68 kuşağının simge isimlerinden Deniz Gezmiş’in, bugün son yolculuğuna uğurlanan annesi Mukaddes Gezmiş (94) ve tüm devrim şehitleri için bir dakikalık saygı duruşu yapılarak başlandı. Şenay Yavuz Bilge, önceki kadın kolları yönetimine teşekkürlerini sunarak; “Kadın kollarımızın güzel ve özverili çalışmaları sayesinde Kartal’da başarı elde ettik dedi.

 
Bilge “Sloganımız ben değil, biz olmak”

 

 

“cumhuriyetimizin cesur kadınları, hep birlikte omuz omuza olacağız. Çünkü bir tek Cumhuriyetimiz var, bir tek milletimiz var ve bir tek Atatürk’ümüz var. Ülkemizin zorunlu koşullarında ben değil, biz olmayı başaracağız. Dostlukları, arkadaşlıkları, samimiyeti ve güveni çekmeceye koyduk. Bunların hepsini çekmeceden çıkarıp, biz olmayı başarmak zorundayız. Bu nedenle hepinizi çalışmaya davet ediyorum. Cumhuriyet Halk Partili Kadınların tek derdi olmalı o da çalışmak. Çalışmayı dert edinenlerle birlikte yol yürümek istiyorum.

 

 

Bilge; “Taşın altına değil elimizi, vücudumuzu koymak zorundayız.”

 

 

Batmakta olan bir geminin dümenine geçmek zorundayız, aksi halde batacağız. Ak parti hükümeti tarafından herkese ayrı ayrı yapılan bir şiddet, bir terör var. Kadına, askere, sivile, gençlerimize, Berkinlerimize, Elvanlarımıza terör var. Bu nedenle Berkinlerin, Ali İsmaillerin yolundan gideceğiz. Taşın altına değil elimizi, vücudumuzu koymak zorundayız.

 

 

: “Çalışmayı dert edinip, hep birlikte çalışalım Sevgi, dostluk, dürüstlük olursa, çıkar ilişkilerimiz olmazsa bu iş yürür arkadaşlar. Kendimi tanıtmak gerekirse, 1960 doğumlu ve Türkiyeliyim. Nerelisiniz sorusunun cevabı bende Dünyalıyım ve Türkiyeliyimdir. Çünkü hepimiz aynı bayrak ve ülkenin insanlarıyız. Köy Endüstrisi öğretmen çocuğuyum. Güzel değerlerle yetiştirildim. Sağlıklı, dik, ayakta durabilen, kendinden emin ve kendini eğiten bir kız oldum. O yolda da sürekli öğrenmeye çalışıyorum ve süreli öğrenecek olan arkadaşlarla da bu yolda yürümek istiyorum. Kadının duruşu, zarafeti, konuşması, toplumdaki yeri, siyasetteki yeri ekonomiyi de belirler, her türlü toplumsal olayları da etkiler. Kadın, belirleyicidir. Eğer kadın toplumda örgütlenmiyorsa her gün bir kadın öldürülüyor, her gün bir çocuk tacizi oluyorsa; bu sorunlar kadınları direkt olarak ilgilendiriyor, demektir. Bu nedenle ben kadın arkadaşlarımıza partimize devamlı gelin, çayımızı kahvemizi için bize yoldaş olun diyorum. Hepinizi partimize bekliyorum. Mustafa Kemal Atatürk, kadınlarımıza şöyle demiş; “Hiçbir şeye ihtiyacınız yok, yalnız bir şeye var o da çalışmak çalışmak çalışmak.” Ben memuriyetten geldim, düzenli ve disiplinli çalışmayı çok severim. Masa başı çalışmasını sahaya indirmeyi düşünüyorum. Ben arkadaşlarla kadınların sorunlarını mahalle içinde kurulacak olan kadın komisyonları ile birlikte çözmek istiyorum. Mahallelerde kuracağımız, kadın komisyonları ile mahallelerin nabzını tutmayı hedefliyorum. Çalışmayı dert edinip, hep birlikte çalışalım.

 

 

Ortak aklı, projeyi ve kadının kendisini ifade etmesini çok severim. O nedenle ben hepinize başkan olduğumda burada söz veriyorum; projelerinize ve ortak akla kapım sonuna kadar açık olacak. Bu nedenle hiçbir sorun yaşamayacaksınız. Yaklaşık olarak yedi senedir partideyim. Kadınların sağduyusuna inanıyorum. Biz önce anneyiz, sonra dünya için her şeyiz.

 

 

CHP Kartal İlçe Örgütünde bir seçime gidiyoruz. 30 Kasım’da seçim var. Bana hep listemi nasıl hazırlayacağımı soruyorlar. Listemi, birim başkanı arkadaşlarım ile toplantı yaptım. Toplantıda; arkadaşlar, mahallenizde toplanın, kadın kriteri çizmek hoş değil, tabi bütün kadınlarımız değerli ama yirmi dört saat esaslı, seçimde çalışabilecek, ayağı üzerinde duran, kendisi olabilen, yaratıcı ve projesi olan kadınlardan oluşan bir grupla hedefe doğru gideceğiz. Yani ben listemi mahalle birim başkanlarımızın belirleyeceği isimlerle hazırlayacak, yoluma devam edeceğim.”

📆 23 Kasım 2014 Pazar 14:58   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR