MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » ”SEVGİ KUTULARI ARTIK BOŞ”
”SEVGİ KUTULARI ARTIK BOŞ”

Bugün sevgiliniz, eşiniz ve çocuğunuzla aranıza bir ‘sevgi kutusu’ koyun…

Hiç unutamadığım bir anımı sizlerle paylaŞmak istiyorum ,özellikle sevgililer gününe yaklaştığımız günlerde hep  aklıma gelir. İlkokulöğretmenim , Kadriye Öğretmen’ bir ‘sevgi kutusu’ koymuştu sınıfın ortasına. Kutuyu annemle birlikte yapmıştım. Aman ne süslemiştik, hatta abartmıştık. Kırmızı fırfırların yanından fiyonklar, fiyonkların altından sırmalı püsküller sarkıyordu…

 

 

Sınıfta kavga edenler, küsüşenler ve hatasını anladıktan sonra özür dilemeye utanan minikler, yamuk yumuk harflerle ya ‘Özür dilerim’ ya da ‘Seni seviyorum’ yazıp atarlardı kutuya. Her sabah sınıfta bu kutu açılır ve öğretmen içinden ismi çıkana mesajı elden ulaştırırdı. Küsüşen minikler oturdukları sıranın yanı başında ayakta dururken başları öne eğik, omuzlarını iki yana sallaya sallaya ilk adımın karşıdan gelmesini beklerdi. Kısa bir nazlanmanın ardından, alkışlar arasında karatahtanın önünde öpüşüp, sarılırlardı.

 

 

Teneffüslerde birbirlerinin boynuna kollarını dolayarak dolaşanları görünce, o gün taze barıştıklarını anlardık hemen.Minik eller  ‘seni seviyorum’ mesajını  sevgi kutusuna nasıl bir heyecanla bırakırlardı.Temiz ve saflığın bir örneği gibi. Büyüklere  sanki ders verir gibi ‘Bakmak’ derdik biz. Ali, Ayşe’ye bakardı. Ayşe de Ali’ye ama Ayşe asla ‘Seni seviyorum’ yazarak kutuya atamaz, Ali’nin yazmasını beklerdi.

 

 

Çok masum ve bir o kadarda güzel sevgilerdi.Şimdi yıllar geçsede sevgi kutusu aklıma gelir,sizlerde evinizin bir köşesine sevgi kutusu koyun eşinizle çocuğunuzla annenizle babanızla birlikte ,o sevgi kutusuna sevginizi saklayın yıllar geçsede eskimeyen ve her geçen gün yenilenen sevgileri yaşatın birlikte .Sevgililer gününe değil geçen her gününüzü hatırlayın ve hayata sevdiklerinizle birlikte sıkı sıkı sarılın.Hayat çok aceleci ,bir o kadarda sabırsız davranır ,sanki saniyelerle yarışır,birde bakmışız çok geç kalmışız yada hiç biryere varamamışız.

HAYAT BEKLEMEYE DEĞMEZ ACELE EDİN SONRA ÇOK GEÇ OLABİLİR

SEVGİLİLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN…..
NURAY YILMAZ….

📆 10 Şubat 2017 Cuma 23:04   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR