MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » Sezonun ilk balıkları tezgahlarda
Sezonun ilk balıkları tezgahlarda

Balıkçıların heyecanla bekledikleri 1 Eylül’de avlanma yasağının sona ermesi ile birlikte balıkçı dükkanlarını açarak, sezonun ilk balıklarını tezgahlarına koydular.

 

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde 52 yıldır balıkçılık yapan Erden Özpamuk, yeni sezonun açıldığını söyledi. Özpamuk, “Her geçen gün balık fazlalaşırsa çok tutulursa, fiyatlar her gün düşer. Balığın taban fiyatı yoktur. Bol olduğu zaman ucuz olur. Az çıktığı zaman da fiyatlar yüksek olur. Bu yıllardır böyle devam ediyor. Şuanda sezonun ilk balığı palamuttur. Palamut, Eylül, Ekim ve Kasım ayına kadar devam eder. Palamuttan sonra çinekop, istavrit ve hamsi Şubat ayına kadar denizden bu balıklar çıkar” dedi.

Balık alırken dikkat edilmesi gerekenler
Balık alırken dikkat edilmesi gerekenleri de dile getiren Özpamuk, “Balık alırken ilk önce hijyenik ortamda standartlara uygun dükkandan balık alınması tercih edilmesi gerekmektedir. Dükkanda satılan balıklar ilçe tarım gıda ve hayvancılık birimlerince kontrol edilmektedir. Standartlara ve boylarına uygun olmayan balıklar satılmamaktadır ve imha edilmektedir. Balığın tazeliğini anlamak için balığın öncelikle salyangozları kırmızı rengi, denizden çıkmış gibi parlak ve diri olması lazım. Sağlık açısından vatandaşlarımız haftada 2 kez balık tüketmeleri gerekmektedir” ifadelerini kullandı

Fiyatlar hakkında bilgi veren Özpamuk, “Fiyatlarımız palamudun tanesi 15 TL, hamsi 15 TL, levrek-çupra 25 TL, istavrit 20 TL, sardalya 10 TL şuanda reyonumuzda bu balıklar mevcuttur. İlerleyen günlerde çinekop, tekir, mezgit, lüfer, barbun, mırlan, kalkan, karides, Karadeniz somonu mevsimine göre balıkları getireceğiz” şeklinde bilgi verdi.

📆 02 Eylül 2016 Cuma 11:35   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR