MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Manşet, Sağlık, Şile, Toplum » ŞİLE BELEDİYESİ SOKAK HAYVANLARINI UNUTMADI
ŞİLE BELEDİYESİ SOKAK HAYVANLARINI UNUTMADI

İçerisinde bulunduğumuz zor durumdan insanlar kadar etkilenen sokak hayvanlarının ihtiyaçları için de Şile Belediyesi seferber oldu.

Rutin olarak sokak hayvanlarının beslenmesi ve tedavisini üstlenen Şile Belediyesi ekipleri sokağa çıkma yasaklarının ve vatandaşların kendilerini evlerinde karantinaya almasının ardından onların beslediği, kişiye bağlı yaşayan sokak hayvanlarının da beslenmesini üstlendi.

Koronavirüse karşı alınan önlemler kapsamında, ‘evde kal’ çağrılarına uyanlar sokağa çıkmayınca ve birçok iş yeri de kapanınca sokak hayvanları, yiyecek bulamamaya başladı. Bunun üzerine Şile Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü ekipleri sokak hayvanları için yaptığı besmele çalışmalarını arttırarak ilçe genelinde ki tüm hayvanlara ulaşıyor. 

HEVESLE ALIP, SOKAĞA BIRAKMAYALIM

Sokak hayvanlarını besleme çalışmaları ile ilgili konuşan Şile Belediye Başkanı Sayın İlhan Ocaklı: “İnsanlar sokağa çıkmıyor, kafeler ve iş yerlerinin çok az bir kısmı faaliyette olduğu için hayvanlar yiyecek bulmakta güçlük çekiyor. Biz Şile Belediyesi olarak üstümüze düşeni fazlasıyla yerine getirmeye çalışıyoruz. Sizlerde internet üzerinden alacağınız mamaları kapılarına ya da sokaklara bırakabilirsiniz. Evlerde yaptıkları yemeklerin artıklarını hayvanlarla paylaşabilirler. Bu toplumsal bir görev, bunu üstlenmeliyiz.

Koronavirüs nedeniyle sokak hayvanlarını da unutmayalım. Onların bize ihtiyacı var, onların evi yok, bizim kanalımızla besleniyorlar. Halkımızdan bu konuda da dikkat etmelerini istiyoruz.”

Önce hevesle alınan minik dostlarımızı sokağa bırakmayalım. Hatta almak yerine sahiplenelim, dışarıda bizlere muhtaç yüzlerce sevimli dostumuz var. Onları unutmayalım, canlılara sahip çıkalım, kendi temizliğimize de dikkat edelim” dedi.

📆 20 Nisan 2020 Pazartesi 19:17   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR