MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Kartal, Manşet » Şimşek Öğrenciler Sait Faik’i andılar.
Şimşek Öğrenciler Sait Faik’i andılar.

Ahmet Şimşek Anadolu Lisesi öğrencileri Sait Faik’i ölümünün 62. yılında Burgazada’daki evinde, onun kitaplarını okuyarak andılar.

 
Ahmet Şimşek Anadolu Lisesi Kütüphanecilik ve Kitapseverler Kulübü öğrencileri “Sait Faik’i Anma Programı” kapsamında sorumlu öğretmenler Gülpınar Zengin ile Ayşe Yıldırım rehberliğinde Burgazada’da bulunan Sait Faik Abasıyanık Müzesini gezdiler ve Sait Faik’e mektup yazdılar.
“Sait Faik Hikayeleri okuduk.”
Kütüphanecilik ve Kitapseverler Kulübü olarak amaçlarının kitabı sevdirmek, Türk Edebiyatının büyük şair ve yazarlarını tanımalarını sağlamak olduğunu belirten Edebiyat Öğretmeni Gülpınar Zengin, “Bu amaçtan yola çıkarak büyük usta Sait Faik’i ölümünün 62. yılında Burgazada’daki evinde onun kitaplarını okuyarak andık.

 

Öğrencilerimizle önce müzeyi gezdik ve bir yazarı anlamanın en iyi yolunun onun kitaplarını okumak olduğunu düşünerek müze önünde Sait Faik Hikayeleri okuduk. Öğrencilerimiz gezi esnasında müze ve Sait Faik hakkında verilen kısa bilgilendirmeleri dinlediler, müzeyi dolaşıp Sait Faik’in kişisel eşyalarını tanıdılar ve karalama kağıtlarını incelediler. Müzeyi gezdikten sonra da Sait Faik’e mektup yazdılar.”dedi.
“Sait Faik’i tanıdılar.”
Gezinin amacına ulaştığını belirten Edebiyat Öğretmeni Ayşe Yıldırım ise şunları söyledi; “Bu gezi öğrencilerin Sait Faik’i tanımalarına ve müze kültürüne sahip olmalarına katkıda bulunmuştur.”

📆 17 Mayıs 2016 Salı 12:06   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR