MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Flaş, Genel, İlçeler, Manşet, Toplum » ŞİŞECAM DÜZCAM’DAN ‘AVRUPA İÇİN CAM’A BAŞKAN
ŞİŞECAM DÜZCAM’DAN ‘AVRUPA İÇİN CAM’A BAŞKAN

ŞİŞECAM DÜZCAM’DAN

‘AVRUPA İÇİN CAM’A BAŞKAN
Avrupa Düzcam Üreticileri Birliği’nin (Glass For Europe), yeni başkanı Şişecam Düzcam Grup Başkanı Dr. Reha Akçakaya oldu. Avrupa Birliği ve Türkiye’de faaliyet gösteren toplam 62 üretim hattının 57’sini kontrol eden Avrupa Düzcam Üreticileri Birliği üyeleri, Avrupa düzcam üretiminin de yüzde 90’ını gerçekleştiriyor.

 
18.03.2016 – Dünyanın 4 büyük düzcam üreticisinin üye olduğu Avrupa Düzcam Üreticileri Birliği’nin (Glass for Europe-Avrupa için Cam) Başkanlığı Şişecam Düzcam Grup Başkanı ve Trakya Cam San. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dr. Reha Akçakaya’ya emanet edildi. Akçakaya, üyeleri Avrupa düzcam üretiminin yüzde 90’ını gerçekleştiren Birliğin başkanlığını iki yıl süreyle yürütecek.

Şişecam Düzcam Grup Başkanı Dr Reha Akçakaya, mimari, otomotiv ve güneş enerjisi cam sanayiinin gelişimi ve topluma olan katkılarının artmasına yönelik kurulan Glass for Europe tarafından Şişecam Düzcam’a verilen bu önemli görevi üstlenmekten büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi. Son görevinden önce Birlik’te 4 yıl Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Akçakaya “Glass for Europe üyeleri, dünyanın düzcam alanında faaliyet gösteren lider firmaları Saint Gobain, AGC, NSG-Pilkington ve Avrupa’nın en büyük ikinci düzcam üreticisi Şişecam gibi üyelere sahip. Ayrıca, Guardian ile de işbirliği yapıyor. Birlik, düzcam üretimi ve otomotiv alanında Avrupa cam sanayiinin hemen hemen tümünü temsil ediyor” dedi.

Avrupa’da 16 bin kişiye istihdam sağlayan Glass for Europe üyelerinin sadece Avrupa’da var olan 62 düzcam üretim hattının 57’sine hâkim konumda olduğunun da altını çizen Akçakaya, “Avrupa düzcam üretimin yüzde 90’ını gerçekleştiren Birlik üyeleri mimari, otomotiv ve güneş enerjisi camları alanında üretim yapıyor” diye konuştu.

Kariyerinde, düzcam alanında 18 yıllık bir deneyime sahip olan Dr. Akçakaya, geçtiğimiz 10 yılda Şişecam Düzcam’da Fabrika Müdürlüğü, Otomotiv Camları Başkan Yardımcılığı gibi birçok önemli görev üstlendi. Akçakaya, 2014 yılı başından bu yana da Şişecam Düzcam Grup Başkanı ve Trakya Cam San. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak görev yapıyor.
Şişecam Düzcam Hakkında
Cam sektörünün global oyuncusu konumundaki Şişecam Topluluğu bünyesinde faaliyet gösteren Şişecam Düzcam (Trakya Cam), Türkiye düzcam pazarının lideri ve Avrupa’nın en büyük iki üreticisinden biri konumundadır. Bugün Türkiye’de Kırklareli, Mersin, Bursa, Ankara yurtdışında ise Bulgaristan, Romanya, Almanya, Slovakya, Macaristan, Rusya, Hindistan ve Mısır olmak üzere toplam 9 farklı ülkede üretim yapan Şişecam Düzcam, Avrupa’da 2’nci, dünyada ise 5’inci büyük düzcam üreticisidir.

“Temel camlar” (düzcam, buzlu cam, ayna, lamine cam, kaplamalı cam, mimari projelere yönelik camlar), “otomotiv camları”, “enerji camları” ve “beyaz eşya camları” olmak üzere dört ana ürün grubunda faaliyet gösteren Şişecam Düzcam inşaat, otomotiv, enerji, beyaz eşya, mobilya ve tarım gibi birçok sektöre girdi sağlamaktadır.

Şişecam Düzcam hedeflediği pazarlarda müşteri ihtiyaçlarını tam olarak karşılayan nitelikli ve kaliteli ürünleri, sürekli gelişen teknolojisi ve çevrenin korunması bağlamında enerji tasarrufuna yönelik çalışmalarıyla rekabet gücünü artırarak faaliyetlerini sürdürmektedir.

📆 18 Mart 2016 Cuma 11:25   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR