MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Kartal, Manşet, Toplum » Siyasetin Hocası Boşdurmuyor..!
Siyasetin Hocası Boşdurmuyor..!

YAKACIK’TA TARİH KATLEDİLDİ!.
Yakacık ‘taki Hacı Mustafa Efendi Türbesi bünyesinde meftun tarihi mezarlar DEFİNE arayıcıları tarafından tahrip edildi. Henüz kimlikleri tespit edilemeyen DEFİNE arayıcıları Osmanlı döneminin, DENİZ şehitlerinin meftun olduğu kabristanı gecenin karanlığından ve bölgenin ıssızlığından yararlanarak adeta talan ettiler. Daha önce de  aynı kabristanın birkaç kere kazıldıklarını hatırlatan Türbe ziyaretçileri, ilgililerin Türbe ile ilgilenmesinin gerektiğine vurgu yaptılar.
ARAŞTIRMA YAPTI, VATANDAŞLARLA GÖRÜŞTÜ
DP. Kartal Belediyesi Başkan Adayı Müslim Şahanoğlu, Hacı Mustafa efendi Türbesinde yapılan kazının DEFİNE bulma amaçlı olduğunu bildirdi ve burada geniş çaplı bir araştırma yaptı. Hacı Mustafa Efendi Türbesinin adeta kaderine terk edildiğini, Türbenin çok bakımsız ve sahipsiz olduğunu hatırlattı.
SERT TEPKİ GÖSTERDİ VE İLGİLİLERİ UYARDI
Şahanoğlu, “ 20 yıldır Yakacık’ta oturuyorum ve sık sık Hacı Mustafa Efendi Türbesini ziyaret ediyorum. Benim gibi burasını onlarca insan ziyaret ediyor ve burada MANEVİ BİR HUZUR BULDUKLARINI SÖYLÜYORLAR. Ne var ki TÜRBE bakımsız ve sahipsiz olduğu gibi korumasız olduğu için DEFİNE arayıcıları tarafından defalarca kazıldığını ve burada ALTIN arandığını duymayan kalmadı. Duymayan sadece Tarihi Eserleri Koruma ilgilileri veya Türbenin bağlı olduğu hangi kurumsa o kurum. Derhal Türbe koruma altına alınmalı, ışıklandırılmalı, mutlaka ve mutlaka KAMERA Sistemi ile kontrol altına alınmalı. Bura da meftun olan Osmanlı Deniz Şehitleridir. Maalesef günümüzde insana olduğu gibi ölülere de saygı kalmadı. Tarihi eser konumundaki TÜRBE hangi kurum ve ya korumu ilgilendiriyorsa buraya sahip çıksınlar ve burası DEFİNE arayıcılarının insafına bırakmasınlar” şeklinde tepki gösterdi.
KAMERA SİSTEMİ KURULMASINI İSTEDİLER
Türbe ziyaretine gelen ve ummadıkları bir görüntü ile karşılaştıklarını belirten Türbe ziyaretçileri:” Türbe hem sahipsiz hem de bakımsız burasını sık sık ziyaret ediyoruz, burada manevi huzur ve rahatlık buluyoruz. Türbe ile hangi kurum ve kurumlar ilgileniyorsa burasını koruma altına alsınlar, ışıklandırsınlar ve KAMERA SİSTEMİ kursunlar. Bu arada TAHRİP edilen Kabristan eski haline döndürülsün”..Haber-foto:Fethi Satıcı

📆 05 Ocak 2014 Pazar 11:59   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR