MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Manşet, Pendik, Toplum » “Siz dışarı çıkmayın, belediye getiriyor”
“Siz dışarı çıkmayın, belediye getiriyor”

Yaşlı ve engellilere sıcak yardım : “Soğukta çıkmayın, biz getiririz”

 

 

Siz dışarı çıkmayın, belediye getiriyor”

 

 

Pendik Belediyesi, kışın en soğuk günlerinin yaşanmaya başladığı bu günlerde evden çıkamayacak durumda olan yaşlı, hasta ve engelli vatandaşları ziyaret ederek, sıcak yemek, sebze ve meyve ile ekmek ihtiyacını karşılıyor.

 

Kar ve dondurucu soğuklarla birlikte özellikle yaşlıların, hastaların ve engellilerin durumunu göz önünde bulunduran Pendik Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü, evleri ziyaret ederek gıda ve diğer ihtiyaçlarını gideriyor. Pendik Belediyesi aşevinde yapılarak evlere götürülmeye devam eden sıcak yemeklerin yanı sıra, meyve ve sebze dolu erzak torbaları ile birlikte ekmek de dağıtılmaya başlanacak. Kar yağışının ve soğukların iyice kendisini hissettirdiği kış günlerinde önceden belirlenen adreslere ziyaretlerini düzenli olarak sürdüren ekipler, ayrıca gelen telefonları da değerlendirerek geç saatlere kadar çalışmalarına devam edecek. Yetkililer, vatandaşların evden dışarı çıkamayacak durumda olan engelli ve yaşlıları belediyenin 444 81 80 numaralı çağrı merkezine bildirmelerini istedi.

 

Ayrıca sokaklarda yaşayan evsizleri de soğuktan korumak amacıyla Pendik merkezdeki otellere yerleştirmek için çalışmalar başladı. Pendik Belediyesi, her yıl sokaklarda kalan onlarca evsizi toplayarak kışın soğuk günlerinde otellerde barındırırken, bir bölümünü de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin sunduğu konaklama hizmetinden de faydalanmak üzere yönlendiriyor.

 

 

📆 10 Aralık 2013 Salı 13:24   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR