MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Manşet, Pendik, Teknoloji » Son teknoloji iş makinaları Pendik’te görücüye çıktı.
Son teknoloji iş makinaları Pendik’te görücüye çıktı.

Son teknoloji iş makinaları Pendik’te görücüye çıktı.
Pendik,‘Uluslararası İş Makinaları Kongresi’ne ev sahipliği yapıyor. Açılışına Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün de katıldığı kongre kapsamında son teknoloji iş ve inşaat araçları sergileniyor.
Pendik, Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği’nin (İMDER) düzenlediği “Uluslararası İş Makinaları Kongresi”ne ev sahipliği yapıyor. Açılışına Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün de katıldığı kongrede sektörün Türkiye’deki durumudeğerlendiriliyor. Öte yandan kongrenin Düzenlendiği Green Park Otel’in önünde son teknoloji iş makinaları sergileniyor. Alışık olmayanlar için farklı bir görüntü sergileyen iş makinaları arasında özellikle metrelerce yükseğe erişebilen hidrolik kollu beton pompaları dikkat çekiyor. Bugün sonra erecek fuarda ayrıca, karayollarının bugüne kadar kullandığı iş makinaları da yer alıyor.
“İş makinalarının payı 10 milyar dolar olacak”
Belediye Başkanı Kenan Şahin’in de katıldığı kongrenin açılışında Türkiye’deki iş makinaları sektörünü değerlendiren Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, 2023 yılında 500 milyar dolarlık hedefleri içinde iş makinelerinin 10 milyar dolarlık payının olacağını söyledi. Türkiye’nin Avrupa’nın en büyük dördüncü, dünyanın ise 11. büyük iş makinesi pazarına sahip olduğunu ve yukarıya doğru tırmanışını devam ettirdiğini belirten Bakan Ergün, Türkiye iş makineleri pazarının dünyada Çin ve Hindistan ile birlikte en yüksek büyüme potansiyeline sahip olan bir pazar olduğunu anlattı.

📆 20 Eylül 2013 Cuma 17:12   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR