MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Politika, Toplum » Sosyal Demokrat Belediyecilik ve Kentsel Dönüşüm Konferansı
Sosyal Demokrat Belediyecilik ve Kentsel Dönüşüm Konferansı

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Sosyal Demokrat Belediyecilik ve Kentsel Dönüşüm toplantısına katıldı.

 

Sosyal Demokrat Belediyecilik ve Kentsel Dönüşüm toplantısı Beşiktaş Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde yapıldı. Panele Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Ercan Karakaş, CHP İstanbul Milletvekili Haluk Eyidoğan, CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, CHP İstanbul İl Yönetimi, CHP Parti Meclis üyeleri, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, CHP’li Belediye Başkanları ve Meclis üyeleri katıldı.

 

Konferansın açılış konuşmasını Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba yaptı. Ağbaba konuşmasında doğalgaz, metro ve kent meydanlarını ilk uygulamaya geçiren, kentsel dönüşümü en başarılı ve sorunsuz gerçekleştiren partinin CHP olduğunu söyledi. Ağbaba, partisinin İstanbul İl Başkanlığı’nca Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Sosyal Demokrat Belediyecilik ve Kentsel Dönüşüm Konferansı”nda, yerel yönetim denilince akla sosyal demokrasi ve CHP’nin geldiğini anlattı.

 

Ağbaba, Türkiye’de yerel yönetimlerle ilgili ne kadar yeni uygulama varsa hepsini sosyal demokrat belediyelerin yaptığını vurgulayarak şöyle konuştu: “Kimsenin aklında doğalgaz yokken, kimsenin aklında, hayalinde metro yokken, kimsenin aklında kent meydanları yokken, bunları ilk uygulamaya geçiren CHP oldu. Kentsel dönüşümü Türkiye’de hiç kimse bilmezken, en başarılı ve sorunsuz uygulayan anlayış, sosyal demokrat anlayış ve CHP’dir.” dedi.

 

“Türkiye’nin en başarılı belediye başkanları CHP’li belediyelerdir”

 


belediyecilik-ve-kentsel-donusum-konferansii

Veli Ağbaba, Türkiye’nin en başarılı belediye başkanlarının CHP’li belediyeler olduğunu, ancak bunları dillendirmediklerini, söylemediklerini kaydetti. CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın’ın belediye başkanlığı döneminde Ankara’da uyguladığı kentsel dönüşümün hala hem Türkiye’de, hem de dünyada örnek olarak gösterildiğini belirten Ağbaba, Türkiye’nin en doğusundan en batısına kadar her türlü olanaksızlık ve baskıya rağmen CHP’li belediyelerin destan yazdığını ifade etti. Ağbaba, “Bunları görmemiz gerekiyor. Kendi içimizdeki negatif algıyı yenmemiz gerekiyor” diye konuştu.

 

Murat Karayalçın konuşmasında kentsel dönüşüm politikalarına katkıda bulunmak için çalışma başlattığını işaret ederek “Partimizin belediyecilik ve kentsel dönüşüm politikalarına katkıda bulunmak amacıyla geniş kapsamlı bir çalışmayı başlatıyoruz. Düzenlediğimiz konferansın ardından çalışmalar 30’ar kişilik çalıştaylar şeklinde sürecek. Bu çalışmaların sivil toplum kuruluşlarının ve bilim insanlarının katılımıyla 7 Haziran’da yapılacak seçimler için olumlu bir katkı sağlayacağına inanıyoruz.” dedi.

Galeri
📆 09 Şubat 2015 Pazartesi 12:15   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR