MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Büyükşehir, Manşet, Toplum » Sultanahmet İpekyolu Pazarı ile daha da renkli…
Sultanahmet İpekyolu Pazarı ile daha da renkli…

Başkan Topbaş, İstanbul-Gyeongju Dünya Kültür Exposu kapsamında Sultanahmet Meydanı’nda açılan İpekyolu Pazarı’nı gezdi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul-Gyeongju Dünya Kültür Expo 2013 kapsamında Sultanahmet Meydanı’nda açılan İpekyolu Pazarı’nı gezdi. Dünyanın çeşitli kültürlerinin el sanatlarının ve doğal ürünlerinin yer aldığı pazardaki stantları tek tek gezerek inceleyen Başkan Kadir Topbaş, sanatkarlarla sohbet etti.
Renkli görüntülerin yaşandığı pazarda sanatçılarla ebru yapan, geleneksel çalgılar çalan, doğal ürünlerin tadına bakan ve yerel kostümler deneyen Kadir Topbaş’a İstanbullular ve turistler de yoğun ilgi gösterdi. Vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektiren Başkan Topbaş, bir Güney Kore televizyonuna verdiği röportajda, expo ile Gyeongju’dan başlayıp İstanbul üzerinden Avrupa’ya uzanan tarihi İpek Yolu’nu canlandırmayı amaçladıklarını söyledi.
Dost ve kardeş ülke Güney Kore ile Türkiye’nin ilişkilerinin hızla geliştiğine dikkat çeken Topbaş, “İstanbul-Gyeongju Dünya Kültür Exposu iki ülke arasındaki ekonomik ve insani ilişkileri daha da geliştireceği gibi dünya barışına da katkı sunacak.

Farklı kültürleri bir araya getirdiğimiz İpekyolu Pazarı dostluğumuzun pekiştiriyor. Expo Güney Kore Türkiye ilişkilerinin daha da gelişmesinde bir başlangıç oluyor. İstanbul’dan dünyaya barış ve kardeşliği haykırıyoruz” diye konuştu.
İpek Yolu Pazarı, Sultanahmet Meydanı’nda 22 Eylül tarihe kadar her gün 10.00- 22.00 saatleri arasında ziyaretçilere açık. İpek Yolu Pazarı’nda, Kore ve Türkiye’nin yanı sıra dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen birbirinden önemli zanaatkârların el sanatları eserlerinin tanıtımı ve sunumu yapılıyor. İpek Yolu Pazarında İstanbullular ve turistler birçok farklı kültür ve objeyle tanışma imkânı buluyor. Etkinlik süresi boyunca Sultanahmet Meydanı’nda Koreli ve Türk sanatçıların gösterileri ve konserleri de sergileniyor.

📆 17 Eylül 2013 Salı 12:34   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR