MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Kültür-Sanat, Manşet, Sultanbeyli, Toplum » Sultanbeyli Çınarlarını Unutmadı
Sultanbeyli Çınarlarını Unutmadı

 

 

Sultanbeyli Belediyesi bir ilki daha gerçekleştirdi. Daha önce çıkarttığı Sultanbeyli Tarihi kitabıyla ilçenin kadim geçmişine ışık tutan belediye, bu sefer Sultanbeyli’de 50 yılı devirmiş “Yarım Asırlık Çınarlara Saygı Programı” düzenledi. 

Kimi Trabzon’dan, kimi Gümüşhane’den kimi Bulgaristan’dan gelmiş yarım asır önce Sultanbeyli’ye yerleşmiş. İlçenin oluşmasına, bugünlere gelmesine emek vermiş. Sultanbeyli Belediyesi’de ilçeye emek veren yarım asırlık çınarları için Sultanbeyli Kültür Merkezi’nde saygı programı düzenledi. Yarım asırlık çınarlara saygı programına katılan Belediye Başkan Yardımcısı Necdet Dursun, AK Parti İlçe Başkanı Ali Sevinç, İlçe Emniyet Müdürü Adem Öztürk, AK Parti ilçe yönetim kurulu üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, il genel ve belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş bu tarihi ana tanıklık etti.

Program yaşlıların röportajlarından oluşan belgeselle başladı. İlçeye ilk yerleşen kişilerin Sultanbeyli’ye dair anılarından oluşan belgesel, salonda bulunanlara duygu dolu dakikalar yaşattı. Ardından yarım asırlık çınarlara plaketleri takdim edildi.

 

YASLI-CINARLAR-1

“Sizler Sultanbeyli İçin Çile Çektiniz”

Programda konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Necdet Dursun,  yarım asırlık çınarların ilçeye büyük emekler verdiğini ifade etti. Dursun, “Sizler gerçekten Sultanbeyli için çile çekmiş kişilersiniz. Hepinizin ellerinden tek tek öpüyorum. İlçemizin bugünlere gelmesinde büyük emekler verdiniz” dedi.

AK Parti İlçe Başkanı Ali Sevinç de “Bu değerli büyüklerimiz Sultanbeyli için gerçekten çile çektiler. Tüm büyüklerimizin, ilçemize emek vermiş büyüklerimizin her gün elini öpmemiz gerek. Bu program için de ayrıca Belediye Başkanımız Hüseyin Keskin’i kutluyorum” dedi.

 

Karaoğlu: Merkez Camii Temeline Kurbanı Ben Kestim

İlçeye emek vermiş yaşlılardan olan ve programa katılan Sami Karaoğlu, Sultanbeyli’de yaşadığı yıllar hakkında bilgiler verdi. Karaoğlu, “Sultanbeyli’de köy yoktu. Biz buraya köy kurduk. Merkez Camii’yi yaptık. Camii’nin kurbanını ben kestim” dedi. Sultanbeyli’nin diğer yaşlı çınarı Kadir Yumurtacı’da Sultanbeyli’ye ilk elektriği veren benim” dedi.

Program sonunda yaşlıların röportajlarından oluşturulan kitap ve belgesel, programa katılanlara hediye edildi.

 

Galeri
Etiketler: ,
📆 15 Kasım 2013 Cuma 12:46   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR