MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Eğitim, Manşet, Sultanbeyli, Toplum » Sultanbeyli Eğitim Bir Sen İlçedeki Rehber Öğretmenlerle Bir Araya Geldi
Sultanbeyli Eğitim Bir Sen İlçedeki Rehber Öğretmenlerle Bir Araya Geldi

 

Türkiye’nin ve Sultanbeyli’nin en büyük sendikası olma özelliğini yıllardır koruyan ve eğitim adına yaptığı faaliyetlerle göz dolduran Eğitim Bir Sen, ilçemizde görev yapan Rehber öğretmenlerle bir araya geldi.

 

Sultanbeyli öğretmenleriyle sık sık bir araya gelerek eğitimin nabzını tutan ve eğitim çalışanlarının sıkıntılarını giderme noktasında yoğun gayret gösteren Eğitim Bir Sen’in bu seferki çalışması ilçemiz Rehber Öğretmenleri oldu. Toplantıya çok sayıda Rehber Öğretmen yanında İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Ertaş, İlçe RAM Müdürü Salim Köse ve Halk Eğitim Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Dilaver Sarıgül ile birlikte sendika ilçe yönetimi ve ilçede farklı okullarda görev yapan Rehber Öğretmenlerde katıldı.

 

Rehber Öğretmenlerin okullarında yaşadıkları sıkıntıların konuşulduğu ve önümüzdeki dönemler için yapılabilecek çalışmaların değerlendirildiği toplantı verimli geçti. Rehber Öğretmenlerimiz Sultanbeyli’de aile eğitiminin önemine dikkat çekti. Aile eğitimi seminerleri verebilmek amacıyla kurs alabilmek, gerekli olan eğitim ve sertifika sürecinin Eğitim Bir Sen eliyle olabileceğini düşündükleri için sendikaya dilekçeyle başvuru yaptılar.  Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Sultanbeyli İlçe Başkanı Murat Şit, öğretmenlerin bu konudaki isteklerini yerine getirmek için gayret göstereceklerini ve en kısa zamanda bunu sağlayacaklarından emin olduklarını söyledi. Ayrıca toplantıda sendikalı olmanın önemine dikkat çeken Şit, tüm eğitim çalışanlarının haklarını demokratik yollarla savunması gerektiğini ve bunun da yolunun sendikadan geçtiğini ifade etti. Şit şöyle devam etti;”Bizler Eğitim Bir Sen olarak Sultanbeyli’de yaklaşık 1000 (bin) üyeyle sesimizi daha gür çıkarıyor haksızlıklara dur diyoruz. Bizler güçlü ve nitelikli çoğunluk olarak en yakın rakiplerimiz ciddi fark atmış durumdayız. Sayı vermek gerekirse 2013 Mayıs 15 sendika üye sayımlarında Türk Eğitim Sen 291, Eğitim Sen 106 üyeye sahip bulunmaktadır. Diğer sendikalarla aramızdaki bu fark gösteriyor ki tüm Türkiye’de olduğu gibi Sultanbeyli’de de eğitim çalışanları yaptığımız faaliyetleri görüyor ve bizleri takdir ediyor. Bu güne kadar Sultanbeyli’de gündem belirleyen sendika olduk. Hakk’ın yanında haksızlığın karşısında olduk. Güçlü teşkilat yapımızla yerelde yaklaşık 1000 (bin), genelde 251bin üye sayımızla haklı çoğunluğun sesi olmaya devam edeceğiz. Gelişen ve değişen yeni Türkiye’de üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız. Bizler sadece sendika da değiliz.  Bizler dünya insanlarının özgürlük mücadelesinin adıyız. Sınır tanımaksızın tüm dünya insanlarına el uzatmanın telaşındayız. Bunu bir insanlık görevi olarak görüyoruz.”dedi.

 

Toplantıya katılan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Ertaş, Rehber Öğretmenlerin yaşadıkları sıkıntı ve sorunlarını dinledi. RAM Müdürü Salim Köse ve Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Dilaver Sarıgül Rehber Öğretmenlerin sordukları sorularına cevap verdiler. Eğitim Bir Sen Sultanbeyli Şube Başkanı Murat ŞİT, tüm öğretmenlerle birebir ilgilendi. Sultanbeyli’ye atanması eğitim adına bir taze kan olarak görülen ve sorunlara duyarlılığıyla göz dolduran Ertaş, Sultanbeyli’miz için önemli çalışmalara imza atacağa benziyor.

 

 

📆 10 Ocak 2014 Cuma 14:07   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR