MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Dünyadan, Manşet, Sultanbeyli, Toplum » Sultanbeyli’den Kardeş Şehir Ziyareti
Sultanbeyli’den Kardeş Şehir Ziyareti

İstanbul AB’ye Hazırlanıyor projesi kapsamında yürütülen şehir eşleştirme programında Sultanbeyli Litvanya’nın Elektrenai Belediyesi’yle kardeş şehir olmuştu. Sultanbeyli Kaymakamı İbrahim Özefe, Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ve beraberindeki heyet geçtiğimiz günlerde Elektrenai şehrine bir çalışma ziyareti gerçekleştirdi.

 

İstanbul’da bulunan 33 ilçe belediyesi arasında projeleri kabul gören 10 ilçe belediyesi, AB’nin yereldeki uygulamalarına yönelik işbirliği yapmak üzere 10 AB kenti ile eşleşmişti. Avrupa Birliği Bakanlığı’nın desteği, İstanbul Valiliği’nin koordinasyonu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği’nin işbirliğinde uygulanan “İstanbul AB’ye Hazırlanıyor” projesi çerçevesinde yürütülen “Şehir Eşleştirme” programında Sultanbeyli Litvanya’nın Elektrenai kentiyle kardeş şehir olmuştu. Bu kapsamda Sultanbeyli Kaymakamı İbrahim Özefe, Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ve beraberindeki heyet yeni kardeş şehir Elektrenai’ye iki gün süren bir çalışma ziyareti gerçekleştirdi.

 

Şehri tanımayı ve yapılan projeleri incelemeyi kapsayan ziyarette, Elektrenai Belediyesi’nin sosyal hizmet politikalarının neler olduğu ve bugüne kadar Avrupa Birliği fonlarından aldığı kaynakları nasıl kullanmış oldukları detaylı şekilde incelendi. 

 

Ziyaretin İlk Günü

 

Sultanbeyli heyeti Elektrenai’deki ilk ziyaretlerini Avrupa Birliği fonlarıyla baştan aşağı yenilenen Elektrenai Hastanesi’ne yaptı. Burada hastane başhekimi tarafından sıcak ilgiyle karşılanan delegasyona bir sunum gerçekleştirildi ve hastanenin fiziksel yenilenmesinin ve tıbbi cihazların modernizasyonunun nasıl sağlandığı hakkında detaylı bilgiler paylaşıldı.

 

Heyet sonraki ziyaretini engelli çocukların sağlıklı çocuklar ile eğitim gördükleri çocuk yuvasına yaptı. Burada çocuk yuvası hakkında yetkililerden sunum eşliğinde detaylı bilgiler alındı. Çocuk yuvasında engelli çocuklar ile engelli olmayan çocuklar birlikte eğitim görüyor. Yuvada yapılan çalışma, engelli bireylerin kendilerini yalnız ve hayattan dışlanmış olarak hissetmeden diğer çocuklarla aynı ortamı paylaşması ve paylaşımcı karakterlerinin çocuk yaşta gelişmesine olanak veriyor. Heyet çocuk yuvasını ziyaretinden sonra yetim ve öksüz çocukların kaldığı çocuk korumaevini de gezdi.

 

 

sultanbeyli-1

Ziyaretin İkinci Günü

 

Heyet ikinci gün kentte gerçekleştirilen projeleri yerinde inceledi. Elektrenai Belediyesi’nin Semeliskes köyünde oluşturduğu çok fonksiyonlu eğitim yerleşkeleri, yaşlı bakım evleri, spor aktivite alanları halk kütüphanesi ve kültür merkezi de bu kapsamda ziyaret edildi.

sultanbeyli-2

 

Kardeş Şehrimizin Özellikleri

Elektrenai Belediyesi, üç baltık devletinden (Litvanya, Estonya, Letonya) birisi olan Litvanya’nın eski başkenti Kaunas’a bağlı bir belediyedir. Litvanya’nın en büyük kenti olan başkent Vilnius’a 48 km uzaklıkta olan Elektrenai, 24 bin nüfusa sahip. 2000 yılında belediye statüsüne kavuşan şehrin yüzölçümü 524 kilometrekaredir. Elektrenai, tıpkı Litvanya’nın diğer şehirleri gibi sosyal politika ve sosyal güvenlik alanında gelişmiş bir yapıya sahip. Elektrenai’nın ormanlarla kaplı olması, sporun ve turizmin gelişmesine de olanak sağlıyor.

📆 05 Aralık 2013 Perşembe 10:18   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR