MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Kartal, Manşet, Toplum » ”SÜSLÜ AİLESİNDEN MATEM LOKMASI”
”SÜSLÜ AİLESİNDEN MATEM LOKMASI”

Muharrem Ayı nedeniyle Süslü ailesi olarak Muharrem ayının 3’cü gününde yaklaşık 500 kişiye matem lokması adı altında iftar yemeği verildi. Alevi dedesinin birlik ve lokma duasıyla başlayan iftarda ,Muharrem ayı dolayısıyla katılımcılara etsiz yemek menüsü ikram edildi.

Kartal Cem Evi Vakfı Dedesi birlik duasından önce yapmış olduğu konuşmada Muharrem  ”Matemi Lokma” ile ilgili şu ifadelere yer verdi;

Muharrem Matem lokması; Tanrı sevgisi için inandığı değerler uğruna yaşamını ve en sevdiği kişilerin hayatlarını verebilme erdeminin onurlu ismi Hz. Hüseyin ve Ehlibeyt’i için tutulan Muharrem mateminin 7’inci günündeyiz. Bu günler Kerbela’da dökülen o kanın ve kanı dökülen o güzel insanların acılarını yüreğimizde yaşattığımız günlerdir. Bu kutsal ay Allah’ın sevgisini kazanmak, toplumsal birliği, kardeşlik ve barış duygularını pekiştirmek, zulme ve haksızlığa karşı çıkmak, mazlumdan yana olmaktır dedi..

Cemevinin yemekhanesinde düzenlenen iftara;Süslü ailesinden,Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclis Üyesi Doç.Dr. Hüsnü Süslü, Hasan Süslü,Hüseyin Süslü,AliHaydar Süslü, Borsacı Hasan Göktaş ,Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Başkanı Erdal Kıskanç,Cumhuriyet Halk Partisi İl Yöneticisi Sadettin Topal,Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Yöneticileri,Kartal Cem Evi Vakfı Başkanı Selami Sarıtaş,Alevi Federasyonları  Başkan Yardımcısı  Kemal Berk,Cumhuriyet Halk Partisi bir önceki dönem Millet Vekili Adaylarından Nurettin Sarıbal basın mensupları, çok sayıda vatandaş katıldı… İftarın ardından vatandaşlarla bir süre sohbet eden Süslü ailesi 12 İmam Orucu tutan Alevi Vatandaşların tuttukları oruçlarının kabul olması dilekleriyle Matem Lokmasını sonlandırdı..

Matem Orucu tutan vatandaşlarımızın tuttukları oruç kabul olsun. Lokma sahipleri Süslü Ailesinin  Matem Lokmasın Hak katında kabul olmasını dileriz..
Haber Foto:Nuray Yılmaz

 

Galeri
📆 23 Eylül 2017 Cumartesi 21:33   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR