MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » SÜSLÜ ; ”HAYIR DEMEK MEMLEKET MESELESİDİR”
SÜSLÜ ; ”HAYIR DEMEK MEMLEKET MESELESİDİR”

CHP Parti Meclisi Üyesi Doç.Dr Hüsnü Süslü Referandum sürecinde boş durmuyor.

 

Hayır demek bir yurttaşlık görevidir, bir memleket meselesidir diyem Sayın Süslü her vatandaşın benim gibi düşünüp bu meseleyi sahiplenmesi gerekiyor dedi.

 
Adeta kapı kapı dolaşan Sayın Süslü Kartal’ın mahalle muhtarlarını, sivil toplum kuruluşlarını , Derneklerini ve spor kulüplerini ziyaret etti.

‘Hayır’ demek bir yurttaşlık görevidir”

Muhtarları ziyaret ederek 16 Nisan’da Halk oyuna sunulacak Anayasa değişikliği ile ilgili vatandaşların neden HAYIR demesi gerektiğini Muhtarlara da anlattı: “Başkanlık sistemine ‘Hayır’ demek bir yurttaşlık görevidir” dedi.

 

CHP Parti Meclisi Üyesi Doç. Dr. Hüsnü Süslü Kartal İlçesinde 20 Mahalle Muhtarına Referandum kapsamında bilgilendirme ziyaretleri gerçekleştirdi. AKP ve MHP’nin oyları ile TBMM’de kabul edilen yeni anayasa taslağına referandumda vatandaşın neden HAYIR demesi gerektiğini muhtarlara anlatan CHP PM Üyesi Hüsnü Süslü saha çalışmalarını hızlandırdı.

 

Kartal İlçesi ve civar İlçelerde Sivil Toplum Kuruluşları, Vakıf, Dernek ve Spor Külüplerini ziyaret ederek Referandumun getireklerini ve götüreceklerini halka anlatan CHP’li PM Üyesi Hüsnü Süslü Referandum çalışmaları kapsamında Kartal İlçesinde CHP Mahalle Birim Başkanları ve Üyeleri ile birlik te Muhtarları ziyaret ederek bilgilendirme ve değerlendirmelerde bulundu.

 

“Başkanlık Sistemine ‘Hayır’ demek bir insanlık, yurttaşlık görevidir” diyerek muhtarları ziyaretlerinde bulunan CHP PM Üyesi Süslü, “16 Nisan’da Halkoyuna sunulacak olan bu Anayasa değişikliği paketinde Anayasayı değiştirip, tek adam olarak yürütmeye, yasamaya, yargıya bütünüyle hakim olan, istediğinde Başbakanı bile değiştiren bir durum ortaya çıkacaktır. Başkanlık sistemi sert kuvvetler ayrılığına dayanır. Yasama, yürütme ve yargı birbirinden tamamen ayrıdır. Birbirlerini denetleme mekanizmaları vardır. Önerilen sistemde ise bütün yetkiler bir kişinin (Cumhurbaşkanının) elinde toplanıyor. Bu sistem bir başkanlık sistemi değildir. Açıkça, tek adam önerilmektedir. Yapılmak istenen bir rejim değişikliğidir. Egemenliğin tek bir elde toplandığı otoriter rejime geçiştir. Türkiye’de siyasal rejim demokrasi eksikleri olmakla birlikte demokratik cumhuriyettir” ifadesini kullandı.

 

 

ATATÜRK’E VERİLMEYEN YETKİ TEK KİŞİYE VERİLECEK

 

Değişiklikle Cumhurbaşkanı’nın istediği kişileri cumhurbaşkanı yardımcısı olarak atayabileceğine dikkat çeken Süslü, “Ayrıca hangi bakanlıkların kurulacağına kendisi karar verecek ve bakanları da kendisi atayacak. İstediği zaman bunları görevden alabilecek. Meclis Cumhurbaşkanını ve bakanları denetleyemeyecek, hesap da soramayacak. Cumhurbaşkanı hiç kimseye karşı sorumlu değil. Kimseye hesap vermeyecek. Cumhurbaşkanı tek başına Anayasa üyelerini, Hakimler ve Savcılar kurumunun yarısından fazlasını atayabilecek. Meclisi fes edebilecek. Bu teklif ile ömürboyu başkanlığın yolu açılacak kendisine. Mustafa Kemal Atatürk’e dahi verilmeyen yetkiler şimde tek kişiye verilecek. Kendi partimizin liderine de olsa bu yetkilerin verilmesi taraftarı değiliz” ifadesini kullandı.

Galeri
📆 27 Şubat 2017 Pazartesi 14:24   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR