MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Kartal, Manşet, Toplum » TAK Kartal’ın ‘Kıyı Köşe Tarım Sokak Projesi’ Kartal’a Renk Kattı
TAK Kartal’ın ‘Kıyı Köşe Tarım Sokak Projesi’ Kartal’a Renk Kattı

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün girişimleri ile kurulan TAK Kartal, çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Bu çalışmalardan bir tanesi olan ‘Tarım Sokak Projesi’nin açılışı, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün katılımıyla gerçekleşti.
0562a814-1bfe-4e50-8d63-822122920f78

TAK Kartal’ın, Kartal’ın kullanılmayan kıyı köşe mekanlarının tasarım yoluyla canlandırılmasını amaçladığı ‘Kıyı Köşe’ programı kapsamında ‘Tarım Sokak’ projesi hayata geçirildi. Açılışa Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün yanı sıra;  Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları; Gülcemal Fidan, Av. Hüsnü Yeşilyurt, Mustafa Fehmi Okay, Ali Apaydın, Nuran Keriş, Kartal Belediyesi Birim Müdürleri, Kartal Belediyesi Meclis Üyeleri, Kartallı muhtarlar, Kartal Belediyesi iştirak şirketlerinin müdürleri ile çok sayıda Kartallı vatandaş katıldı.

 

 

Kartal’da kullanılmayan kıyıda köşede kalmış mekanların tasarım yoluyla canlandırılmasının ve Kartallıların kendi mahallerinde söz sahibi olmasının amaçlandığı ‘Kıyı Köşe Projesi’ kapsamında Kartal Hürriyet Mahallesi Tarım Sokak’ta bulunan alan için tasarımcıların projeleri; tasarımcı oylaması, halk oylaması ve değerlendirme kurulu oylaması olmak üzere toplam üç aşamadan geçti. Oylamanın neticesinde seçilen tasarım, hayata geçirildi.

 

“15 dakika yürüme mesafesinde bir parka ulaşabilmelisiniz”

 

Açılışta bir konuşma yapan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz: “ TAK Kartal, Kartal Belediyesi’nin AR-GE sidir.  Biz onlardan çok büyük faydalar sağlıyoruz. Cumartesi günü muhtarlarımıza Mahalle Eylem Planı’nı sundular. Mahalle Eylem Planı’nda 5 dakika, 10 dakika ve 15 dakika yürüme mesafesinde halkın ihtiyaçlarını karşılayacak neler varsa onları doküman haline getiriyorlar. En basit şekliyle evden çıktınız, torununuzun elinden tuttunuz en fazla 15 dakika yürüme mesafesinde bir parka ulaşabilmelisiniz.  Buradan gördük ki bazı mahallelerimiz boş görünüyor. Yerel yönetim olarak planlamamıza o boşluklarda olmayan fonksiyonları koymamız gerekiyor. İşte Mahalle Eylem Planı’nın en güzel tarafı burası. Kartal’da sanayi çöküntü alanı var. O alanda insanlar yerinden edilecek. Yeni insanlar gelecek. Oradaki iş sahiplerinin, toprak sahiplerinin, çalışanlarının beklentileri nedir. Bunları da geçen sene yaptığımız güzel bir çalışma olan Sosyal Etki Değerlendirme (SED) Raporu ile sunduk. SED Raporu; ÇED Raporu’nun sosyal tarafı ile ilgileniyor. Bu raporla Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik. Şu an açılışını yaptığımız alan çok küçük olabilir ancak; bir çöp olmasının önüne geçtik. Bizden önce plancılar planları oturduğu yerden yapıyorlardı. Şimdi planlar alan gezerek, dokuyu tanıyarak yapılıyor.” dedi.

 

“Kıyıda köşede kalmış alanları fonksiyonel hale getirelim diyerek yola çıktık”

 

Kartal için yatırım yapanlara ve sosyal projelerde yer alanlara teşekkür eden Başkan Altınok Öz, şunları söyledi: ”Kıyıda köşede kalmış alanları fonksiyonel hale getirelim dedik ve bu şekilde yola çıktık. Doğuş Grubu da bu projenin içinde olmak istedi. Projeye dahil oldular ve üretime geçtiler. Şunu memnuniyetle ifade etmek istiyorum, Kartal’da yatırım yapanlara bu sosyal projelerde bizlere yardımcı oldukları için teşekkür ediyorum.  Bu alanları korumalıyız. Ve parça parça bu güzellikleri devam ettirmeliyiz.”

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, konuşmasının ardından projenin tasarımcısı Dila Gökalp’e katkılarından dolayı teşekkür ederek plaket takdim etti. Doğuş Oto Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Başar ise Dila Gökalp’e tasarımından kazanmış olduğu ödülü takdim etti.

 

Galeri
📆 18 Haziran 2016 Cumartesi 20:40   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR