MENÜ ☰
necdet-cam-akademi
Aralık 2023
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Büyükşehir, Genel, İlçeler, Manşet, Toplum, Üsküdar » TARİHİ ÇEŞMEYE İSKİ ELİ DEĞİYOR!
TARİHİ ÇEŞMEYE İSKİ ELİ DEĞİYOR!

Üsküdar’da bulunan 3. Ahmet Çeşmesi restore ediliyor. Tarihi çeşmeye İSKİ eli değiyor!

İSKİ, İstanbul’un su medeniyetini korumayı sürdürüyor. Bu kapsamda tarihi çeşmelerde restorasyon çalışmaları aralıksız devam ediyor. Çalışmanın gerçekleştirildiği eserlerden birisi de Üsküdar’daki 3. Ahmet Çeşmesi. 

Lale Devri yapılarından biri olan çeşmede, İdare titiz bir çalışma yürütüyor. Restorasyon çalışmaları kapsamında, ilk olarak kimyasal ve mekanik temizlik çalışmaları yapıldı. Çeşme, çatı, saçak, hazne ve kitabesi ile bir bütün olarak ele alınıyor ve yenileme çalışmaları bu şekilde ilerliyor.


Öte yandan devam eden restorasyon çalışmalarını İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar da yerinde inceledi. Ziyaret esnasında İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu, çalışmalar hakkında Genel Sekreter Çağlar’a bilgi verdi.

İSKİ

Kurumsal İletişim

Şube Müdürlüğü

11.08.2021

Galeri
📆 12 Ağustos 2021 Perşembe 00:55   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ANKET

Yeni tasarımı beğendiniz mi?

Sonuçlar

Yükleniyor ... Yükleniyor ...

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR