MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Manşet, Sultanbeyli, Toplum » Tarihin Kapısı Sultanbeyli’ye Açıldı
Tarihin Kapısı Sultanbeyli’ye Açıldı

Doç. Dr. Erhan Afyoncu ve Yardımcı Doç. Dr. Coşkun Yılmaz’ın Tarihin Kapısı söyleşileri bu sezon da devam ediyor. Tarihin bilinmeyenlerinin masaya yatırıldığı söyleşilerinin bu sezonki ilk konusu “Sultanbeyli Tarihi” oldu.

Sultanbeyli’de tarih sohbetleri gerçekleştiren Doç. Dr. Erhan Afyoncu ve Yardımcı Doç. Dr. Coşkun Yılmaz, bu ay Sultanbeyli Tarihi’ni dinleyicilerle paylaştı. Sultanbeyli Anafen Okulları’nda gerçekleşen programa öğrencilerin büyük ilgisi vardı.

Öğrencilere tarih hakkında bilgiler veren Coşkun Yılmaz, “Dünya tarihinde en büyük dört devletin mensuplarından biriyiz. Bizim tarihi çok iyi bilmemiz gerekir. Kendi tarihimizi bilmek gibi bir sorumluluğumuz var” dedi. Yılmaz, Osmanlı Devleti hakkında dinleyicilere bilgiler verdi ve Sultanbeyli’nin tarihine değindi.

Coşkun Yılmaz’ın ardından konuşan Erhan Afyoncu da sadece mensubu olduğumuz devletin tarihini değil sınırlarımızda yaşayan devletlerin de tarihlerini bilmemiz gerektiğini ifade etti. Osmanlı Devleti’nin kuruluşu ve yükselişi hakkında katılımcılara bilgiler veren Afyoncu, “İstanbul dediğimiz yer Fatih ilçesidir. İstanbul’un en son yapılan kazılar tarihinin, 8 bin yıl geriye dayandığını gösteriyor. İstanbul son derece önemli bir yerleşim yeridir” dedi. Sultanbeyli’nin genç bir ilçe olduğunu kaydeden Afyoncu, “Sultanbeyli İstanbul’da ilk fethedilen yerlerden biridir” ifadelerini kullandı. Katılımcılara Sultanbeyli’nin tarihi hakkında geniş bilgiler veren Afyoncu, Aydos Kalesi’nin fethini ve yapılışı hakkında da bilgiler vermeyi ihmal etmedi.

 

Yılmaz ve Afyoncu söyleşinin ardından öğrencilerin sorularını cevapladı.

📆 21 Ekim 2013 Pazartesi 17:33   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR