MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Maltepe, Manşet, Toplum » Taşeron İşçilerden Başkan’a plaket
Taşeron İşçilerden Başkan’a plaket

İŞÇİ- DER Taşeron İşçiler Derneği Anadolu Yakası Şubesi verdiği desteklerden dolayı Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin’e plaket takdim etti.
Derneğin tanıtılması ve Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin’in emekten yana koyduğu tavrın örnek olması arzusuyla bir araya gelen dernek üyeleri ve taşeron işçiler, uygulanan yanlış politikalara karşı mücadelelerine devam edecekleri mesajını verdiler.
“Gülsuyu’nda yaşananlar hepimizi derinden üzdü”
Toplantıda konuşma yapan Başkan Zengin, konuşmasına Gülsuyu mahallesinde yaşanan üzücü olaylara dikkat çekerek başladı. Maltepe Belediye Başkanı, “Bugün çok güzel bir düşünce ve anlayışla toplandık. Ancak ondan önce hepimizi üzen olaylardan da bahsetmekte fayda var. Gülsuyu mahallemizde uyuşturucu çetelerine karşı mahallesini koruyan ve bu uğurda savaşırken hayatını kaybeden kardeşimizi ve yaralananları hepiniz adına selamlamak istiyorum.” dedi.
“Arkadaşlarımıza hak verdiğimi söylemek için buradayım”
Örgütlü olmanın önemine dikkat çeken Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, “Geldiğimiz noktada emekten yana tavır sergileyen ve emeğin yüce bir değer olduğuna inanan bir belediye başkanı olarak; taşeronlaşmaya karşı örgütlenmenin ve uygulanan yanlış politikalara karşı daha kararlı savaşmanın gerekliliğini hepimiz biliyoruz. Sevgili arkadaşlarım, çok önceden temsilciler seçmenizi ve birlikte konuşalım çağrısında bulunduğumu hatırlıyorum. Ve bu isteklerimiz karşılık buldu, dernek kuruldu. Taleplerini ilettiler ve biz de saygıyla karşıladık. Bugün arkadaşlarımızın saygın duruşuna, geleceğe yönelik bu yapılanmaya hak verdiğimi söylemek için buradayım. “ diye konuştu.
“Türkiye’de hiçbir belediyenin vermediği haklar Maltepe Belediyesi’nden
Bu arada anlamsız yorumlar da duyuyoruz. Bu derneğin belediye başkanına karşı kurulduğuna dair çıkan dedikoduları kulak ardı edin, duymayın. Belediyenin yanında olacağına inandığımız bir dernek var. Türkiye’de hiçbir belediyenin veremediği hakları biz anlayışımız gereği ve yürekten verdik, vermeye de devam ediyoruz. Bizler sizlerin nelere ihtiyaç duyduğunuzu bilen ancak kendi olanakları dahilinde yapmaya çalışan bir belediyeyiz. Havaalanında çalışan güvenlik arkadaşlarımız bize geldiğinde maaşında yüzde kırk oranında zamlı olarak işe başladılar. Bünyesinde 1148 işçi çalıştıran ama bu sayının 1500- 1600 olmasını isteyen bir belediye başkanıyım, ancak olanaklarım yetersiz. O yüzden her sene Ocak ayında yapılacak ihalelerin çalışmalarına başlıyoruz. Bu çalışmalar başlarken dernekteki arkadaşlarım yanımızda olmaları, bazı eksikleri ortak akılla çözmek adına önemli. Sevgili yol arkadaşlarım; Maltepe hepimizin. Maltepe’ye iyi şeyler yapan bir belediye olmak istiyorsak, hepinizin yüreğine, emeğine ve beynine ihtiyacım var. Maltepe Belediyesi son beş yılda ilk ona iki kez girdi. Bunların hepsinin altında sizlerin emekleri yatıyor. Hepinize teşekkür ediyor, sevgi ve saygıyla selamlıyorum.” dedi.
İŞÇİ- DER Taşeron İşçiler Derneği Anadolu Yakası Şubesi verdiği desteklerden dolayı Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin’e plaket takdim etti.

📆 06 Ekim 2013 Pazar 13:43   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR