MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » TDP’li Tayfun Güler’den engellilerin yaşadığı sorunlarına değindi
TDP’li Tayfun Güler’den engellilerin yaşadığı sorunlarına değindi

Türkiye Değişim Partisi Genel Merkez Engelliler Birim Başkanı Tayfun Güler, engellilerin yaşadığı sorunlara ilişkin konuşarak, toplumun bu konudaki farkındalığını daha da arttırmak için gerekli adımların atılması gerektiğini söyledi.Engellilerle ve engellilerin yaşam alanlarında, yaşadığı sorunlarla ilgili açıklamada bulunan Türkiye Değişim Partisi Genel Merkez Engelliler Birim Başkanı Tayfun Güler şunları söyledi:


“ÖNCE AYRIMCI BAKIŞI ORTADAN KALDIRMALIYIZ”
“Yapılan araştırmaya göre ülke nüfusunun 12.29’u engelli bireylerden oluşuyor. Ancak bu sayı tam olarak gerçeği yansıtıyor mu eksikler var mı net olarak bilemiyoruz. Öte yandan şunu biliyoruz ki engelli bireyler bu topraklarda yaşıyorlar ve vergi veriyorlar. O nedenle engellilerin de bu ülkede en az herkes kadar yaşamaya hakkı var. Buna bağlı olarak ilk önce ayrımcı bakışın ortadan kalkması için çabalamamız ve bu doğrultuda projeler ortaya koymamız gerekir. Devlete burada çok önemli görevler düşüyor. Zira eşit ve kısıtsız bir yaşam için bu çaba elzemdir”


“ENGELLİLERİN KULLANDIĞI ARAÇLAR TAMAMEN HAYATA ENTEGRE EDİLMELİ”
“Engelli bireyler hayatın her alanında var ancak engelsiz alanlar oldukça kısıtlı. Bu kısıtları bizim tamamen ortadan kaldırmamız gerekiyor. Yalnızca belirli alanlarda belirli ölçülerde engellilerin yararlanabileceği araç, gereç vb. şeylerin tamamen normal bir şekilde hayata entegrasyonu sağlanmalı. Öyle ki insanlar ‘burası da engelli yolu, burası da engelliler için’ bile dememeli.”


“YÜZDE 90 RAPOR ALIP, AĞIR ENGELLİ RAPORU VERİLMİYOR”
“Son zamanlarda sık sık duyduğumuz bir sorun da engelli bireylerin rapor hakkı. Bugün hastaneye gidip yüzde 90 rapor alan bir vatandaşa ağır engelli raporu verilmediğine yönelik duyumlar aldık. Bu şikâyetler ise gün be gün artarak bize ulaştırılıyor. Engelli raporu verilmeyen vatandaşlarımız da ne yazık ki buna paralel olarak engelli bakım maaşı gibi, ihtiyaçlarını giderebilecek bir maddi imkâna ulaşamadıkları için büyük sorun yaşıyor. Bunu da devlet yetkililerimize bildirmek isterim.”


TDP’li Güler, partisinin Genel Başkanı Mustafa Sarıgül başta olmak üzere Türkiye Değişim Partisi kadrolarının tamamının engellilere yönelik hassasiyet içerisinde olduğunun da altını çizerek, parti olarak iktidara geldiklerinde “Engelliler Bakanlığı” kurulacağına da vurgu yaptı ve “Değişim bizimle gelecek” dedi. Engellilerin artık toplumda ayrı bir grup olarak görülmemesi gerektiğini de belirten Güler son olarak şu mesajı verdi: “Hayatı birlikte yaşayalım, engelleri birlikte kaldıralım.”

📆 03 Kasım 2021 Çarşamba 21:46   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR