MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Teknoloji, Toplum » TEB KOBİ Akademi Kocaeli’de düzenlendi
TEB KOBİ Akademi Kocaeli’de düzenlendi

Türk Ekonomi Bankası (TEB), 11 yıldır Türkiye’nin dört bir yanında gerçekleştirdiği TEB KOBİ Akademi etkinlikleri kapsamında 26 Şubat Cuma günü Kocaeli’deydi. TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici ile TEB KOBİ Bankacılığı Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdür Vekili Turgut Boz’un ev sahipliğinde düzenlenen 100. TEB KOBİ Akademi etkinliği, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ve Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi. TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, “TEB’in 89 yıllık tarihinin başlangıç noktasında olmak, bankamızın temellerinin atıldığı ilde 100. TEB KOBİ Akademi’yi gerçekleştirmek bizlere ayrı bir heyecan ve mutluluk veriyor” diye konuştu.

 

 

Türk Ekonomi Bankası (TEB), ‘Danışman Banka’ anlayışıyla Türkiye’nin dört bir yanında düzenlediği TEB KOBİ Akademi etkinlikleri kapsamında Kocaeli’de KOBİ’lerle bir araya geldi. TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici ile TEB KOBİ Bankacılığı Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdür Vekili Turgut Boz’un ev sahipliğinde, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ve Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun katılımıyla 26 Şubat Cuma günü Kocaeli Wellborn Otel’de gerçekleşen etkinliğe katılımcıların ilgisi yoğun oldu.

 

 

Bakan Işık, TEB’in yapacağı çalışmaların KOBİ’lere ışık tutacağını ifade etti

 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, TEB KOBİ Akademi’de yaptığı konuşmada TEB’in başarılı ve güçlü bir banka olduğunu, bankanın KOBİ’lere finansman desteğinin yanı sıra kurumsallaşma ve markalaşmaları için de çaba gösterdiğini ifade etti. Işık, Türkiye’de 2 temel yanlış anlayış bulunduğunu dile getirerek, “Birincisi, ‘parayı veren düdüğü çalar’, ikincisi, ‘benim aklım bana yeter’ anlayışı. Geldiğimiz dünyada iki anlayışa da yer yok. Bu iki anlayış yeterli değil. TEB’i bu noktada tebrik ediyorum. TEB, sadece ‘KOBİ’lere finansman sağlarım’ demiyor. Dünyada ekonomilerin lokomotifi, itici gücü KOBİ’lerdir. Türkiye’ye ait bir gerçek değil, dünya ekonomilerinde serbest piyasa ekonomilerinde net bir gerçek” diye konuştu. Işık, KOBİ’lerin yenilikçi anlayışla yoluna devam etmesini önemsediklerini, bunun inovatif yaklaşımı, KOBİ’lerin her aşamada üretim anlayışının bir parçası yapmasıyla mümkün olacağını kaydetti. Bilginin bu konuda önemli bir rol oynadığını belirten Işık, TEB’in yapacağı çalışmaların KOBİ’lere ışık tutacağını sözlerine ekledi.

Leblebici: 11 yılda 25 binden fazla KOBİ ile biraraya geldik

TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici yaptığı konuşmada, “Bugüne kadar KOBİ Akademi ile birçok ile gittik, ülke genelinde 25 binden fazla KOBİ ile bir araya geldik. Fakat Kocaeli’nin bankamız açısından ayrı bir yeri, ayrı bir önemi var. Kocaeli, bankamızın temellerinin atıldığı ilimiz. Evet, bankamız 1927 yılında Kocaeli Halk Bankası adıyla burada kuruldu ve 1982’den itibaren de Türk Ekonomi Bankası adıyla faaliyetlerini sürdürdü. TEB’in 89 yıllık tarihinin başlangıç noktasında olmak, temellerinin atıldığı ilde 100. TEB KOBİ Akademi’yi gerçekleştirmek bizlere ayrı bir heyecan ve mutluluk veriyor” dedi.

Leblebici şöyle devam etti: “Öte yandan, Türkiye’de TEB KOBİ Akademi gibi, bu kadar uzun soluklu ve kapsamlı bir şekilde yoluna devam edebilen projelerin sayısı; sanıyorum oldukça azdır. Bizse bugün 11 yıl boyunca ara vermeden düzenlediğimiz TEB KOBİ Akademilerin 100’üncüsünde sizlerle birlikteyiz. Bugüne kadar KOBİ Akademi ile çok ciddi bir deneyim elde ettik. Türkiye’nin dört bir yanındaki KOBİ’lerle biraraya geldik, farklı ihtiyaç ve beklentileri yerinde görme fırsatı elde ettik. Yerel işbirliklerimizi güçlendirdik. Bilgi ve tecrübelerimizi paylaştık. Bugün, 100. TEB KOBİ Akademi ile çok daha güçlü, çok daha iddialıyız. Aynı zamanda yılın ilk KOBİ Akademisi olan bugünkü buluşmamızın bundan sonraki çalışmalarımız için bizlere büyük motivasyon sağlayacağına inanıyorum”.

“Kocaeli, Türkiye’nin marka şehirlerinden”

Konuşmasında Kocaeli’nin sanayi gücü, lojistik ağları, kritik lokasyonunun yanı sıra ulusal ve uluslararası yatırımcıların bölgeye ilgisiyle ülkemizin marka şehirlerinden biri olduğunu belirten Leblebici sözlerine şöyle devam etti: “Kocaeli, yüzölçümü açısından küçük bir il olsa da sanayi sektöründeki katma değerli üretimi ve kalifiye işgücüyle sadece ülkemiz için değil dünya için de önemli bir potansiyel barındırıyor. Kocaeli, 1. bölgede yer alması sebebiyle teşvik ve yatırımlara açık, hızlı gelişen teknoparklar sayesinde teknoloji ve bilimle iç içe, yenilikleri kucaklayan bir marka şehir olmanın yanı sıra ekonomik anlamda da ülkemizin en gelişmiş şehirlerinden biri. Tek başına ülke ekonomisinde imalat sanayinin yüzde 13’ünü elinde bulunduran Kocaeli, 250’si yabancı sermayeli olmak üzere 2300 önemli sanayi yatırımına ev sahipliği yapıyor, sürdürülebilir kalkınma ve küresel rekabete katkıda bulunuyor. Biz de TEB olarak, Kocaeli’nin gelişimine destek olmak amacıyla il genelinde toplam 13 şubemizle hizmet veriyoruz. Başta KOBİ Bankacılığı olmak üzere İşletme Bankacılığı, Tarım Bankacılığı, Bireysel Bankacılık ve Özel Bankacılık alanlarında geniş bir yelpazede ürün ve hizmetlerimizi sunuyoruz. Kocaeli’de ticari firmalarla yarattığımız işlem hacmini, önümüzdeki dönemde mikro işletmeler, girişimciler, kadın bankacılığı müşterileri nezdinde de genişletmek istiyoruz”.

Boz: “KOBİ’lerimizin büyümesi ve güçlenmesi için her türlü desteği vermeyi sürdüreceğiz”

TEB KOBİ Bankacılığı Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdür Vekili Turgut Boz ise yaptığı konuşmada, Türkiye’de KOBİ’lerin mevcut durumu ve faaliyet alanları hakkında bilgi verdi. Boz şöyle devam etti: “Banka olarak, ülke ekonomisinin lokomotifi KOBİ’lerimize her türlü finansman desteğini sağlarken, ‘Danışman Banka’ anlayışıyla ihtiyaç duydukları konularda bilgi ve danışmanlık desteği sunarak büyümelerine ve rekabette öne çıkmalarına katkıda bulunuyoruz. Bu doğrultuda sunduğumuz yenilikçi ürün ve hizmetlerimizle KOBİ’lerimiz için bir banka olmanın ötesinde çalışmalarının stratejik ortağı, danışmanı olmayı başardık. TEB KOBİ Bankacılığı çatısı altında Tarım Bankacılığı, Altın Bankacılığı, Kamu Finansmanı gibi alanlarda özelleştirdiğimiz ürün ve hizmetlerimizi sunarken, banka bünyesinde ayrı bir yapılanma oluşturarak başlattığımız Girişim Bankacılığı ve Kadın Bankacılığı ile KOBİ Bankacılığı’nın etki alanını genişlettik ve güçlendirdik”.

TEB olarak KOBİ Bankacılığı alanında birçok ilki gerçekleştirdiklerini ifade eden Boz, “Sadece Türkiye’de değil dünya finans sektöründe de farklı bir konum edindik. 2005 yılında KOBİ Bankacılığı’na başlarken, Türkiye’de bu alanda akla gelen ilk üç bankadan biri olma hedefiyle yola çıkmıştık. Bugün ise, IFC tarafından dünyada KOBİ bankacılığında örnek gösterilen üç bankadan biri olmayı başardık. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da KOBİ’lerimizin büyümesi ve güçlenmesi için her türlü desteği vermeyi sürdüreceğiz” dedi.

Kocaeli’deki KOBİ’lere özel 4 atölye çalışması

Açılış konuşmalarının ardından Prof.Dr. Tamer Müftüoglu’nun ‘Global Rekabet ve KOBİ’ler’, Mehmet Sanlı’nın ‘Değişen Dünyada Güçlü İşletmeler Olmak’ başlıklı sunumlar yaptığı TEB KOBİ Akademi’nin öğleden sonraki bölümünde ise KOBİ’lere yönelik dört özel atölye çalışması gerçekleştirildi. “Bugünün Başarılı KOBİ’si Geleceği Nasıl Yönetecek? KOBİ’lerde Stratejik Yönetim”, “İşletmeniz Gelişim Haritası’nın Neresinde? KOBİ’lerde Büyüme Senaryoları”, “Dış Ticarette Stratejik Yönetim ve Planlama” ve “Teknoloji Atölyesi” konulu atölyelere katılan Kocaelili KOBİ’ler, söz konusu başlıklarda bilgi sahibi olurken, sorularıyla ve katkılarıyla da çalışmalarda aktif bir şekilde yer aldı.

TEB, ‘KOBİ’lerin Danışman Bankası’

‘Danışman Banka’ anlayışıyla TEB, 2005 yılından bu yana KOBİ’lerin gelişimine ve rekabette güçlenmelerine destek veriyor. KOBİ’lerin sürdürülebilir büyüme hedefleri doğrultusunda orta ve uzun vadeli yatırımlarında daha dengeli bir yol izlemeleri konusunda destek veren TEB, TEB KOBİ Akademi, TEB KOBİ Danışmanları, TEB KOBİ TV gibi katma değerli hizmetleriyle KOBİ’lere sahip oldukları finansmanı nasıl kullanabilecekleri konusunda yol gösteriyor, ihtiyaç duydukları konularda ücretsiz olarak bilgi, eğitim ve danışmanlık hizmeti sunuyor.

TEB, KOBİ Akademi ile il il gezerek KOBİ’leri uzmanlarla buluştururken, KOBİ’lerin en çok ihtiyaç duydukları konularda 7/24 hizmet veren TEB KOBİ Destek Hattı ve internet üzerinden yayın yapan TEB KOBİ TV ile ihtiyaç duydukları her an KOBİ’lerin yanında oluyor. TEB, 600’ü aşkın TEB KOBİ Danışmanıyla ise KOBİ’lere işlerini büyütmenin ve global rekabette güç kazanmanın yollarını anlatıyor.

📆 26 Şubat 2016 Cuma 14:11   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR