MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, İlçeler, Manşet, Toplum » TEDAVİ OLDUĞU HASTANEDE SERGİ AÇTI
TEDAVİ OLDUĞU HASTANEDE SERGİ AÇTI

RESİMLERİYLE HASTALARA MORAL VERECEK

 

 

Uzun yıllardır kemik kanseri tedavisi gören Şehriban Altay, yaptığı resimlerden oluşan ‘Hepsi Sihir’ adlı sergisini tedavi olduğu hastanede açtı.

 

Şehriban Altay henüz 20 yaşında. Tam 5 yıldır kemik kanseri (osteosarkom) ile savaşıyor. Hayattaki en büyük tutkusu ise resim yapmak. Tedavi süresince kendini rahatlatmak amacıyla yüzlerce resim yaptı. Hayali sergi açmaktı. Şimdi, tedavi olduğu hastanede hayallerine kavuştu. Doktorlarının desteği ile Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi’nde yaptığı resimlerden oluşan bir sergi açtı. Sergisine ise ‘Hepsi Sihir’ adını verdi.

 

Resim yaparak kendini rahatlattığını söyleyen Şehriban Altay, “Yıllardır hastalığım ile mücadele halindeyim. Bu süre zarfında resim yapmak bana çok iyi geldi. Duygularımı, iç dünyamı resimlerle dile getirdim. Herkesin kendini ifade ediş biçimi farklı.

 

Ben, kendimi resimlerimle anlatmayı seviyorum” dedi. Hayatta ki en büyük hayalinin kendi resimlerinden bir sergi açmak olduğunu belirten genç ressam, şöyle devam etti: “Hastalığım nedeniyle geçen yıl eğitim hayatıma ara vermeseydim, belki şu anda güzel sanatlar fakültesine gidiyor olacaktım.

 

Ama gelecek yıl bu hedefim için elimden geleni yapacağım. Hayatımın en zor döneminde, kanser ile boğuşurken yaptığım resimler; benim gibi hastalara umut olsun istiyorum. Onlara moral ve destek vermeyi amaçlıyorum. Ayrıca bu sergi, üniversite hayatım için de büyük bir avantaj sağlayacak. Bana bu fırsatı veren hastane yönetimini de çok teşekkür ediyorum.”

 

20’den fazla resmin yer aldığı sergiyi 1 Mayıs’a kadar Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi’nde ziyaret etmek mümkün.

📆 22 Nisan 2015 Çarşamba 13:06   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR