MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Etkinlikler, Genel, Kartal, Manşet, Toplum » Tekel için Miting düzenlediler
Tekel için Miting düzenlediler

Kartallılar ve Maltepelilerden Tekel için Birlik Yürüyüşü gerçekleştirildi. Kartal’da ve diğer ilçelerde daha önceden afişleri asılarak, sivil toplum kuruluşlarının örgütlendiği ve bugün yürüyüşü gerçekleştirilen TEKEL Mitingi Maltepe’den yürüyüşlerle, Kartal’da Kartallı Kazım Meydanından başlayan yürüyüşler yoğun katılımla başlayarak, Kartal Meydanından kurulan sahne önüne kadar sürdü.

Kızılay sokağından geçerken AKP bayrakları yırtılıp yakıldı, sloganlar atıldı. Pankartlar açıldı, hükümet istifaya çağrıldı. Hemen ardından AKP ilçe binasının önünde çevik kuvvet ve Toma araçlarının önünde zincir oluşturuldu polisle karşı karşıya gelen halk polise sert sloganlarla haykırdı.

Daha sonra Kartal Yasin ağa alt geçidinin önünde Gülsuyu Pendik Uğur Mumcu ve Maltepe direnişçileriyle bir araya geldiler. Bu esnada Kartal halkı üzülme Pendik tekelini yıktırmayacağız diyerek Pendik’e destek oldu. Halk Kartal meydanına inince Konuşmalar yapıldı halaylar çekildi müzikler dinlendi.

Kartal-Maltepe-Pendik Dayanışması adına Mimar Esin Köymen bir basın açıklaması yaptı. Açıklamadan sonra 4.Peron adlı grup şarkılar söyledi.

tekel-mıtıng-kartal-2
İşte o açıklama…

Kentsel dönüşüm adı altında yapılan imr uygulamalarıyla, küresel sermayenin yaşam alanlarımıza dönük baskıları gün geçtikçe artmaktadır.
1980 sonrasında Kentler, sermayenin taleplerine hizmet eden bir anlayışla şekillenmeye başlamıştır. 2000′li yıllarda AKP’nin iktidara gelmesiyle de bu anlayış yangınlaşarak derinleşmiştir.

Yerel Yönetimlerde ve Devlet kurumlarının bütününde kamu ve toplum yararı yerine, Sermayenin ihtiyaçlarına göre şekillenen bir yapı hüküm sürmektedir.
Bu süreçle bağlantılı olarak toplumsal-kültürel yaşam değerlerimiz, mekanlarımız ve alışkanlıklarımız da hızla değişmekte ve yabancılaşmaktadır.
Başta İstanbul olmak üzere tüm kentlerimizde Bilimsel planlama anlayışından yoksun, kamu ve toplum yararını gözetmeyen, insani, yereli kültürü yok sayan ayrıcalıklı imar haklarıyla donatılmış rant odaklı projeler gerçekleştirilmektedir.

“Bölgemizde de bu yağma anlayışıyla”
Kartal, Pendik ve Tuzla’da riskli alan ilan edilen yerlerde halkın yaşam alanları ve yaşam şekilleri sermaye gruplarının insafına terk edilmektedir.Gülsuyu ve Gülensu mahallelerinde devlet eliyle çeteleşmeye izin verilerek kentsel dönüşüğme karşı geliştirilen birlik ve dayanışma geleneği kırılmaya çalışılmaktadır. Bunlara izin vermeyeceğiz.

Kartal Yunus Çimento Fabrikasının olduğu Kamusal alan yapılan özel planla yandaş şirketlere yağmalatılmaktadır. Kartal, Pendik ve Maltepe’nin Kentsel dönüşüm alanı ilan edilen mahallelerinde yaşayan düşük ve orta gelirli halkın kent merkezlerinden sürğün edilmesine çalışılmaktadır.
Bölgenin bu ölçekte tek kalmış yeşil alanı olma özelliğine rağmen; Cevizli Tekel alanı İstanbul Şehir Üniversitesi’ne 49 yıllığına tahsis edilerek yapılaşma açılmaktadır.
Bizler, Kartal-Maltepe-Pendik Dayanışması olarak diyoruz ki;

Parklarımızın, meydanlarımızın, kıyılarımızın, ormanlarımızın, mahallelerimizin, derelerimizin, tarihi ve kültürel varlıklarımızın yağmalanmasına izin vermeyeceğiz.
Bizim olanı, bizden çalınanı geri istiyoruz…

Gezi olaylarında hayatını kaybeden bütün devrim şehitlerimizin adları anıldı. Program alkışlarla sloganlarla sona erdi.

Galeri
📆 02 Mart 2014 Pazar 18:30   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR