MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, İlçeler, Manşet, Teknoloji, Toplum » Teksan, telekomünikasyon sektörüne yenilenebilir enerji çözümlerini anlattı
Teksan, telekomünikasyon sektörüne yenilenebilir enerji çözümlerini anlattı

Telekomünikasyon sektörüne yenilenebilir enerji

 

çözümlerini anlattı

Türk enerji sektörünün öncü isimlerinden Teksan, telekomünikasyon dünyasının en önemli fuarı olan Mobile World Congress 2016’da yerini aldı. Dünyanın dört bir yanından gelen telekomünikasyon sektörü temsilcileri Teksan’ın enerjisini değişken devirli bir motor, rüzgar ve güneşten alan hibrit güç sistemlerini tanıttığı standına yoğun ilgi gösterdi.

 

Telekomünikasyon dünyasının devlerini buluşturan Mobile World Congress Fuarı bu yıl da teknolojisi ve Ar-Ge’si ile fark yaratan firmaların gövde gösterisine sahne oldu. Yatırımlarının önemli bir bölümünü Ar-Ge ve inovasyona ayıran Teksan, etkinlikte telekomünikasyona yönelik çözümlerini dünyanın dört bir yanından girişimcilere ve sektör profesyonellerine tanıttı. Fuar ziyaretçilerinin Teksan’ın hibrit güç sistemlerine gösterdiği ilgi yeni ürünün ihracat potansiyelinin büyüklüğünü de ortaya çıkardı.

 

 

Türk enerji sektöründe Ar-Ge, teknoloji ve inovasyona yaptığı yatırımlarla öne çıkan Teksan, hibrit güç sistemlerini “yenilenebilir enerji çözümlerinin” sergilendiği, GSM operatörleri ve baz istasyonlarının ağırlıkta olduğu 7. Salonda tanıttı. Teksan yenilenebilir enerjide önemli bir çözüm olan hibrit güç sistemleri ile bu yıl ilk kez katıldığı Mobile World Congress’de yoğun ilgi gördü.

 

 

TÜBİTAK işbirliği ile geliştirdiği Türkiye’nin ilk hibrit güç sistemleri yenilenmiş tasarımı ile fuara katılan olan Teksan, enerji kaynağının olmadığı her yerde enerji ihtiyacını çevreci bir yöntemle karşılayacak hibrit ürününün sunduğu avantajlarla dikkatleri üzerine çekti. Türkiye’de bir ilk, dünyada ise sayılı olma özelliği taşıyan hibrit güç sistemleri, değişken devirli bir motor ile güneş ve rüzgar enerjisine entegre bir şekilde kullanılma özelliğine sahip. Yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği konusunda sektör açısından kritik önem taşıyor.

 

 

Teksan Hakkında:

Enerji sektöründe kesintisiz güç çözümleri ile hizmet veren Teksan, 1994 yılında kuruldu. Ürün gamında; dizel jeneratörler, doğalgazlı ve biyogazlı jeneratör setleri, yüzde 90’a varan enerji verimliliği sağlayan kojenerasyon ve trijenerasyon sistemleri, mobil aydınlatma kuleleri, Türkiye’de ilk ve tek olma özelliği taşıyan hibrit jeneratör setleri bulunuyor. Yüzde yüz yerli sermaye ile üretim yapan Teksan, ürünlerini 120’den fazla ülkeye ihraç ediyor. Yerli istihdamı artırmak ve Türkiye ekonomisine katma değer sağlamak amacında olan Teksan bünyesinde 650 kişi çalışıyor. Satış sonrası hizmetlerde de iddialı olan firmanın 10 Bölge Müdürlüğü ve 20’ye yakın bayisi bulunuyor ve deneyimli ekibiyle yıllık 40 bin noktaya servis verebiliyor. Ar-Ge’ye Türkiye ortalamasının üzerinde yatırım yapan şirket, ulusal Ar-GE sıralamasında 136. sırada yer alıyor.

📆 10 Mart 2016 Perşembe 12:53   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR