MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Kartal, Manşet, Toplum » ”TEMEL’DEN MECLİSE”
”TEMEL’DEN MECLİSE”
 Uğur Temel, başlıktada belirttiğimiz gibi gerçekten CHP siyasetinin temelinden gelmiş genç bir siyasetçimiz.Bir dönem Gençlik Kolları Başkanlığı da yapmış olan Uğur Temel’le bir söyleşi gerçekleştirdik.
* Merhaba Uğur bey öncelikle aday adaylığınız hayırlı olsun, ilçe yönetiminde ve örgütte tanınan bir isimsiniz ama okuyucularımızın sizi daha yakından tanıması için bize kendinizden bahsedebilirmisiniz ?
Merhaba, öncelikle böyle bir imkanı bana sağladığınız için gazetenize teşekkür ederim.
Ben Uğur Temel, 1988 Muş’un Varto ilçesinde dünyaya geldim.1992 Yılında ailemin aldığı kararla İstanbul Kartal Esentepe mahallesine taşındık,1992 yılından itibaren esentepe mahallesinde ikamet etmekteyim.İlk okul,orta ve lise eğitimimi Kartal’da okuduktan sonra ,Yalova Üniversitesinde makina teknikerliği bölümünü bitirdim.İlk okul dönemimden bu yana Tiyatro ve müzikle uğraşıyorum.Kadıköy Halk eğitimden, Kartal halk eğitimden ve Belediyelerden tiyatro sertifikalarım var.Tiyatro noktasında akademik eğitim almadım, alaylıyım.Çok küçük yaşlarımdan bu güne hep çalıştım, hem okul okudum hemde çeşitli sektörlerde çalıştım. Okul hayatım sona erince sanat evi açtım,12 tane oyunun yönetmenliğini yaptım, üç oyunu hem yazdım hemde yönettim. Müzik grubumuz var,uzun yıllardır müziklede uğraşıyoruz.
*CHP’ye gelirsek siyasette aktif görevlerde aldınız biraz da siyasetten konuşursak…
Bizim CHP’liliğimiz biraz klasik olacak ama dede’den derlerya, Kurtuluş savaşında savaşıp gazi olmuş bir dedenin torunuyum.Hal böyle olunca Atatürk’çü ve CHP’li bir ailenin içerisinde büyüyüp yetişmiş biriyim. 2006 yılında 18 yaşımı doldurduğumda partime üye olmak için gittim,2013 yılında üye oldum.Taksimde gezi parkında gençlik kolları arkadaşlarımızla o günkü şartlarda bende mücadelemi yaptım.Sonra ilçemde aktif olmam gerektiğini düşündüm ve 2013 yılında partime üye oldum , aynı yılın eylül ayında boşalan gençlik kolları için bir yönetim kuruluyordu, Kültür ve Sanattan sorumlu Başkan yardımcısı görevi aldım. 1.5 yıla yakın bir süre görevimi layıkıyla yerine getirdim.
Sonraki dönemde görevden alındık,2015 yılı sonunda Gençlik Kolları Başkan’ı seçildim,2017 yılı sonuna kadar Gençlik Kolları Başkanlığı görevimi yaptım.Seçimle gelip seçimle giden Kartal ilçesinin tek Gençlik Kolları Başkan’ı benim. Sonrasında 24 Haziran seçimleri oldu o dönemde rahatsız olmama rağmen elimden geldiğince çalıştım.
*Meclis üyesi aday adayı olmaya nasıl karar verdiniz?
Anlattığım gibi partime çeşitli dönemlerde elimden geldiğince hizmetlerim oldu, parti aşkımız devam ettiği için ve bu anlamda daha faydalı olacağını düşündüğüm için mclis üyesi aday adayı olmaya karar verdim ve eylim yoklaması için başvurumuda yaptım. Ben eylim yoklaması yapılacağını biliyordum, bunun için arkadaşlarımla konuştuk, istişareler yaptık ve 19 ekim gecesi bu kararı aldık.
* CHP’nin tüm aday adayları ile çalışırım diyormusunuz?
Tabiki çalışabilirim hepsi birbirinden değerli adaylarımız var,CHP’nin tüm adayları ile çalışırım. Dışardan atanacak bir aday ihtimalide konuşuluyor ama ben dokuz adayımızla çalışabilirim. Birde şöyle bir durum var CHP’nin sadece Kartal’da değil tüm Ülkede yönettiği Belediyelerde yaşam kalitesi yüksek. İnsanların özlediği bir standarta sahip, gidin sahil şeridinde olan belediyelerimize Kadıköy, Kartal, Maltepe gece geç vakitlere kadar hayat devam ediyor ve oranın insanları CHP Belediyelerinden memnun ve başta Kartal olmak üzere tüm belediyelerimizde tekrar iktidar bizim olacağından eminim. Sahil şeridinde olan Ak Parti belediyelerinde hayat daha farklı. Netice itibari ile CHP’nin iktidar olacağı her ilçede,İlde yaşam kalitesinin artacağı aşikar.
Kartal’a gelirsek 10 yıllık iktidarımızda Kartal’a çok güzel hizmetler getirdik, zorunlu ve kısıtlı şartlarda da olsa Belediyemiz gereğini yapmıştır, hali hazırda devam eden projelerde var.
Bu dönem de CHP Belediye iktidarını sağlarsa bu dönemin daha farklı olacağını düşünüyorum. Ben de Uğur Temel olarak buradan şu sözü veriyorum,gerek seçim döneminde gerekse sonrasında Kartal halkının menfaatine olacak her projede var olacağım. İnanıyorumki üçüncü dönemde de Kartal Belediyesi yine CHP’nin olacak bunu hep beraber başaracağız,bir kaç gün sonra gireceğimiz 2019 yılının ülkemize ve Kartal İlçemize Barış ,Huzur ve mutluluk getirmesini diler CHP şemsiyesi altında özgür düşünen Aydınlık gençlerle beraber Demokratik bir kent ortamında yaşanmasını dilerim.
Röportaj;Nuray Yılmaz

 

Galeri
📆 29 Aralık 2018 Cumartesi 15:53   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR