MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Manşet, Pendik, Toplum » Temizlikte Pendik için dev adım
Temizlikte Pendik için dev adım

 

Pendik Belediyesi, katı atıkları kendi merkezinde toplayacak

 

Günde ortalama 600 ton evsel atık toplayan Pendik Belediyesi, ilçe sınırları içinde Katı Atık Toplama Merkezi kuracak. Böylece çöp kamyonlarının boşaltım için Tuzla Aydınlı’daki İBB’ye ait merkezi kullanırken yaşadığı zaman kaybının önüne geçilirken yakıttan da tasarruf sağlanacak.

 

Çöp kamyonlarının boşaltım için Tuzla Aydınlı’daki Katı Atık Toplama Merkezinde saatlerce sıra beklerken yaşanan sorunları ortadan kaldırmak amacıyla Pendik Belediyesi kendi ilçe sınırları içerinde bir merkez inşa etmek üzere kolları sıvadı. Şu an proje aşamasında olan merkezin faaliyete geçmesiyle zamandan tasarruf sağlanacağını belirten Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, kaynakları doğru yönde kullandıklarının altını çizdi.

 

Mahalle aralarında toplanan evsel atıklar, Anadolu Yakasındaki birçok belediye gibi Pendik Belediyesi tarafından da Tuzla Aydınlı’daki İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait katı atık toplama merkezine götürülüyor. Ancak çeşitli ilçelerden gelen çöp araçları burada yığılma yaparak saatlerce süren bekleme kuyrukları oluşturabiliyor. Bu durumda temizlik hizmetinde bazı aksaklıklara yol açıyor. Bu soruna çözüm üretmek için kolları sıvayan Pendik Belediyesi, ilçe sınırları içinde bir katı atık toplama merkezi yapımına koyuldu. Bunun için etüt proje mimarları tarafından merkezin projesi hazırlandı. Güllübağlar’da yapılması planlanan ve toplam 2 bin 500 metrekare kullanım alanına sahip merkezde Temizlik İşleri Müdürlüğü de hizmet verecek.

 

 

pendik-belediyesi-atık

 

Zamandan ve yakıttan tasarruf

Katı Atık Toplama Merkezinin faaliyet vermesiyle birlikte kamyonlar dakikalar içerisinde sıra beklemeden çöplerini boşaltacak ve hemen görev yaptıkları mahallelerine ulaşabilecek. Aynı zamanda o kadar mesafe gitmek için fazladan yakıt da harcamayacak. Göreve geldikleri günden beri kaynakların doğru yönde kullanılması için çalıştıklarını ifade eden Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, yeni yapılacak Katı Atık Toplama Merkeziyle zamandan ve yakıttan tasarruf sağlanacağını belirtti.

 

 

 

494 personel 90 araç hizmet veriyor

625 bin nüfusa sahip Pendik’in temizliğini dev bir ekip sağlıyor. Günün 24 saati 494 personel temiz Pendik için görev yaparken 53’ü gündüz, 37’si gece olmak üzere 90 araç hizmet veriyor. Günlük ortalama 600 ton evsel atık toplayan ekipler 2013 yılında toplam 207 bin ton katı atığı bertaraf olması için atık toplama merkezine gönderdi.

 

 

📆 14 Ocak 2014 Salı 16:09   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR