MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Eğitim, Genel, İlçeler, Kültür-Sanat, Maltepe, Manşet, Toplum » Tiyatronun temelleri Maltepe’de masaya yatırıldı
Tiyatronun temelleri Maltepe’de masaya yatırıldı

Maltepe Belediyesi’nin düzenlediği 3. Uluslararası Maltepe Tiyatro Festivali kapsamında gerçekleştirilen dört atölyede tiyatronun yapı taşları ele alındı.

Maltepe Belediyesi’nin düzenlediği 3. Uluslararası Maltepe Tiyatro Festivali, sahneye konulan oyunların ve söyleşilerin yanı sıra, önemli başlıklara sahip atölyeleriyle de dikkat çekti. Festivalin üçüncü gününde tiyatroyu tiyatro yapan yapıtaşları birbirinden değerli uluslararası isimlerin rehberliğinde gerçekleştirilen atölyelerde masaya yatırıldı. Duygular, kelimeler, hareket, gözlem gibi tiyatronun en öz meselelerin ele alındığı atölyelerde katılımcılar önemli tecrübeler edindiler.

DUYGULAR, SESLER, HAREKET VE GÖZLEM

Sırbistan’dan Ivana Nedeljkovic’in rehberliğinde gerçekleştirilen “Duyguya Ulaşma Teknikleri” başlıklı atölyeye, bir önceki gün Maltepe Belediye Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Kubilay Erdelikara’nın yönetmenliğini yaptığı “Deli” oyununda sahne alan Özbek oyuncular da katıldı. Nedeljkovic, atölyesinde önemli olanın duyguları aktarmak değil, önce onları yaşamak olduğunun altını çizdi. Azerbaycan’dan Elshad Ahmedli ise Gözlem ve Karakter Analizi başlıklı atölyede, karakter analizi üzerine tecrübelerini paylaştı. Belen Bouzas’ın (İspanya) “Hareket Kontrolü” başlıklı atölyesinde kadınlar beden dili ve hareket üzerine oldukça eğlenceli bir çalışma gerçekleştirdiler. Günün bir diğer atölyesi ise Natalia Polovynka rehberliğinde gerçekleştirilen “Kelime ve Ses” başlıklı atölyeydi. Avrasya Tiyatrolar Birliği Başkanı Aleksandr Kniga da Rus meslektaşının atölyesine katılanlar arasındaydı.

Galeri
📆 09 Ekim 2021 Cumartesi 21:18   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR