MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Manşet, Toplum » Togg’un Gemlik fabrikası açıldı!
Togg’un Gemlik fabrikası açıldı!

18 Temmuz 2020’de temeli atılan Togg Gemlik Tesisi, bugün yani 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda düzenlenen tören ile açıldı. Ayrıca, seri üretim bandından inen ilk Togg modeli de gösterildi.

TOGG'un Gemlik fabrikası açıldı! Togg ile ilgili tüm detaylar

2019’un Aralık ayında Togg’un elektrikli C-SUV ve Sedan konseptlerini görmemizin üzerinden neredeyse üç yıl geçti. Şimdi ise bir başka önemli adım olan, Togg modellerinin üretilmesi için yapılan Gemlik Tesisi’nin açılış törenindeyiz. Bu tesiste üretilerek yollara çıkacak ilk model olan Togg C-SUV’un seri üretimi başladı. Araç 2023’ün ilk çeyreğinde ön siparişe açılacak ve Mart ayında yollarla buluşacak.

İlk Togg banttan indi

Bugün seri üretimine başlanan Togg’un seri üretim ilk modelleri banttan indi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, seri üretim bandından inen kırmızı renkteki ilk C SUV ile Togg çalışanlarının alkışları arasında tören alanına geldi. 

TOGG'un Gemlik fabrikası açıldı! Togg ile ilgili tüm detaylar

Rakamlarla Togg Gemlik Tesisi

Togg Gemlik Tesisi’nin temeli 18 Temmuz 2020’de atıldı. Tesisin üstyapı çalışmaları Ocak 2021’de başladı. 1,2 milyon metrekarelik alan üzerine inşa edilen tesis, 230 bin metrekare kapalı alana sahip. Gemlik Tesisi, üretim için gövde, boya ve montaj istasyonlarının yanı sıra AR-GE Merkezi, Stil Tasarım Merkezi, Prototip Geliştirme ve Test Merkezi, Strateji ve Yönetim Merkezi ile Kullanıcı Deneyim Parkı birimlerini de içerisinde barındırıyor. Tesiste ayrıca 1,6 kilometrelik test pisti de bulunuyor.

Togg’un üretim hedefi yıllık 150 bin

Togg’un Gemlik Tesisi’nde deneme üretimleri zaten başlamıştı. 29 Ekim’de fabrikanın resmi olarak açılmasıyla birlikte seri üretim için de yeşil ışık yakıldı. Seri üretim bandından inen ilk Togg modeli de bugün kamuoyuna tanıtıldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, şirketin 2023 yılı hedefinin 17-18 bin adet araç üreterek piyasaya sürmek olduğunu açıklamıştı. Öte yandan Togg’un tam olarak faaliyete geçtiğindeki üretim hedefi ilk etapta yıllık 100 bin adet, ikinci etapta 150 bin adet olarak açıklandı. 2030’a kadar 1 milyon araç üretilmiş olacak.

TOGG'un Gemlik fabrikası açıldı! Togg ile ilgili tüm detaylar

Togg, Şubat’ta ön siparişe sunulacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, fabrikanın açılış töreninde yaptığı konuşmada Togg’un ön siparişlerinin Şubat ayında alınmaya başlanacağını duyurdu. Mart ayının sonunda satışa çıkacak.

Aracın fiyatı hakkında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, aracın fiyatının Şubat ayında açıklanacağını duyurdu. Fiyatının “rekabetçi” olacağını ifade etti.

Öte yandan, mevcut ÖTV ve matrah oranlarında Togg SUV’un %10’luk dilimde kalacağına yönelik açıklamalar gelmişti. Bu durumda (güncel olarak) başlangıç fiyatının vergiler dahil 908 bin TL’nin üzerinde olmaması gerekiyor. Ancak mevcut şartlarda Togg SUV’un tek motora sahip düşük güçlü seçeneğinin bu dilime girmesini bekleyebiliriz. 400 beygirlik versiyon ise yüksek dilimden dolayı çok daha pahalı olacaktır.

📆 29 Ekim 2022 Cumartesi 23:46   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR