MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Manşet, Pendik, Toplum » TOPKAPI’NIN İHTİŞAMI BU SERGİDE
TOPKAPI’NIN İHTİŞAMI BU SERGİDE

Pendik Belediyesi kurs öğretmenlerinden Murat Yeşil’in “Topkapı” adlı sergisi açıldı. Osmanlı Süsüleme Sanatı kursiyerleriyle birlikte padişahların suretlerinden kıyafetlere, Osmanlı’ya ait pek çok değeri “ahşap üzerine oyma kalem işi” tekniğiyle aktaran Yeşil’in sergisi büyük ilgi gördü.

 

4 yıldır Pendik Belediyesinde kurs öğretmenliği yapan Murat Yeşil’in kursiyerleriyle birlikte uzun süredir hazırlandığı “Topkapı” adlı sergisi Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’nde açıldı. Başta padişahların suretleri olmak üzere döneme ait kullanılan silahlar, kıyafetler, yaşam alanları gibi pek çok değeri “ahşap üzerine oyma kalem işi” tekniğiyle günümüze aktaran kursiyerlerin eserleri ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. Açılış kurdelesini Kaymakam Yılmaz Şimşek’le birlikte kesen Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, Murat Yeşil’i ve kursiyerleri tebrik ederek “Bu sergideki eserlerle ecdadımızın büyüklüğünü bir kez daha görmüş olduk. Onlar bilimde, sanatta ve eğitimde zirvedeydi. Bizler de onların başarılarını tekrarlamak zorundayız.” şeklinde konuştu.

Topkapı Sarayı’nın “Tavan”ı sergide  

Toplam 76 eserin yer aldığı ve 31 Ocak’ta sona erecek sergide dikkat çekenler arasında Kursiyer Ali Kemal Daşan’a ait “Tavan” adlı eser yer aldı. Topkapı Sarayı’nın tavanını “ahşap üzerine oyma kalem işi” tekniğiyle küçük ölçekte yapan Daşan’ın bir de Selçuk Yıldızı konulu “Tavan” çalışması ziyaretçilerin beğenisini kazandı. Her 2 eseri de 2 ay gibi bir sürede tamamlayan Daşan: “Benim için zorlu; ama oldukça keyifli bir çalışmaydı. Kendimi bu alanda geliştirmeye devam edeceğim.” dedi.

 

📆 21 Ocak 2017 Cumartesi 16:49   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR