MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Etkinlikler, Genel, Manşet, Toplum » Toprak Bayramı kutlandı
Toprak Bayramı kutlandı

Her yıl düzenli olarak kutlanan Toprak Bayramı, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun da katılımıyla Çatalca’da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Toprak Bayramı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca her yıl 11 -17 Haziran tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

İstanbul Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Çatalca’da organize edilen kutlamalara; İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kasım Piral, Çatalca Kaymakamı Dr. Nevzat Taşdan, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, İstanbul Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Nazif Koca, Şube Müdürleri, İlçe Tarım Müdürleri ve bölge çiftçileri katıldı.

Protokol konuşmalarına geçilmeden önce, Vali Hüseyin Mutlu ve beraberindeki protokol heyet bölgedeki seraları gezdi ve tören alanının çevresine ağaç dikti. Çatalca Dağyenice Mahallesi’nde düzenlenen etkinlik saat 10:30’da başladı. Tüm şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşımızın hep birlikte okundu.

toprak-bayrami-istanbulda-kutlandi-2

Kutlamalarda bir konuşma yapan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu,
Tarım alanlarının asla ihmal edilmemesi gerektiğini belirterek, tarım için de toprağın şart olduğunu söyledi. Toprağına sahip çıkanın aynı zamanda vatanına da sahip çıkmak olduğunu vurgulayan Mutlu, “Toprağımızı ihmal edersek vatanımızın geleceğini ihmal etmiş oluruz. Çiftçisini ihmal eden geleceğini ihmal eder. Büyük Atatürk; köylünün, çiftçinin milletin efendisi olduğunu söyler. Çiftçilerimiz, köylümüz üretmezse geleceğimiz için sorun var demektir.” Dedi. Dünyanın en önemli sorunlarından birisinin çevre sorunu olduğunu ifade eden Vali Hüseyin Avni Mutlu, toprak sevgisini çocuklara aşılamaktan başlayarak ormanlarımızı, suyumuzu, havamızı ve toprağımızı koruma konusunda herkese ciddi görevler düştüğünü söyledi.
İstanbul’daki tarımsal faaliyetler hakkında bilgi veren İstanbul gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kasım Piral, İl Müdürlüğü olarak toprak bilincinin geliştirilmesi ve İstanbul’daki sınırlı tarımsal alanların korunması için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ifade etti. Yapılan konuşmaların ardından etkinliğe yardımları dokunan kurum ve kuruluşlara Vali Hüseyin Avni Mutlu tarafından teşekkür belgeleri verildi.

Galeri
📆 12 Haziran 2014 Perşembe 11:13   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR