MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum, Yaşamın İçinden » TOROSLARIN ETEĞİNDEKİ GİZLİ CENNET” KEZBAN TEYZE’NİN HAYAL BAHÇESİ”
TOROSLARIN ETEĞİNDEKİ GİZLİ CENNET” KEZBAN TEYZE’NİN HAYAL BAHÇESİ”

Konya’nın Seydişehir ilçesinde yaşayan 69 yaşındaki Kezban Gören, yazımızın başlığında da bahsettiğimiz gibi adeta Cenneti andıran bahçesinde saksı ve içi saman dolu eski elbiselerden yaptığı hayali kahramanları bahçesinde yaşatıyor.

İlçe merkezindeki ailesinden kalma 650 metrekarelik bahçede eşi Mustafa Gören ile yaşayan 2 çocuk annesi Kezban Gören, daha önce sebze meyve yetiştirdiği yerde değişiklik yapmaya karar vermiş.


HAYAL BAHÇESİ ZİYARETÇİLERİNE HAYALLERİNİ YAŞATIYOR….


İlkokuldan sonra ailesinin imkansızlıkları nedeniyle eğitiminin yarım bırakmak zorunda kalan Gören, hayatında iz bırakan olayları ve kişilikleri bahçesinde sergilemek istemiş ve bu hayalini gerçekleştirmiş olan Gören, elbise giydirdiği ve yüz ifadesi kondurduğu saksılı hayali kahramanları bahçesinde ziyaretçilerine ve misafirlerine tanıtmaktan büyük mutluluk duyuyor.

Bahçeye gelenler; “bisikletten düşen çocuk”, “balıktutan adam” ve “eşine evlenme teklifi eden genç” gibi 20’ye yakın karakteri görme fırsatı buluyor.

FOTOĞRAF ÇEKTİRMEK İÇİN SIRAYA GİRİYORLAR

Sıra dışı bahçesinin kapılarını bize de açan Gören, bahçesinde zaman geçirmekten mutluluk duyduğunu söyledi.

Yaklaşık 6 yıldır bahçesinde konuklarını ağırlayan Gören, bize şunları söyledi:

“Bahçeye gelenler buraya farklı isimler veriyor. ‘Kezban teyzenin hayal bahçesi’ diyorlar. Burada huzur buluyorum.
Buradaki objeler hayal dünyamın eseri. Çocukluğumdan kalma kişilikler, okuduğum kitaplardaki karakterler yer alıyor. Arkadaşlarım elbiseleri getiriyor. Onların yer aldığı gruptan, ‘balıkçı Hasan’ın pantolonu eskidi’ diye yazıyorum.
Her yıl elbiseleri değiştiriyorum. Açıkta güneşten ve yağmurdan eskiyor. Sonbaharda hepsini kaldırıyorum. ‘Ölmezsem bana lazımsınız’ diyerek, kaldırıyorum. Çok gelen oluyor. Fotoğraf çektirmek için gelenler sıklıkla geliyor.


GELENLER GİTMEK İSTEMİYOR

Eşinin sıra dışı hobisine destek verdiğini belirten kocası Mustafa Gören,
“Sıra dışı objelerin hepsini kendisi yaptı. Misafirlerimiz hayranlıkla geziyor ve bunların hikayelerini dinlemeyi seviyorlar. Eşim anlatıyor. Gelenler çok ilginç ve güzel buluyor. Eşime bunları yaparken yardımcı oluyorum.” diye konuştu.

Kitaba ve şiire düşkünlüğüyle bilinen Gören’in tamamiyle kendi hayal ürünü olan bu eşsiz bahçeyi görmenizi tavsiye ediyoruz.

Çok değerli Kezban hanıma bize göstermiş olduğu misafirperverlik için çok teşekkür ettik ve bu cennet bahçeden ayrıldık.

Haber-Foto: Ayşen Gökçen GÜVEN

Galeri
📆 18 Temmuz 2021 Pazar 01:40   ·   💬 1 yorum   ·  

“TOROSLARIN ETEĞİNDEKİ GİZLİ CENNET” KEZBAN TEYZE’NİN HAYAL BAHÇESİ”” için bir yanıt

  1. Meltem dedi ki:

    Çok hoş🥰🥰

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR