MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » Troisdorf derneğimizden Kültür ve Aile Gecesi
Troisdorf derneğimizden Kültür ve Aile Gecesi

 

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) üyesi Troisdorf Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’miz 23 Nisan 2016 tarihinde Kültür ve Aile Gecesi düzenledi. ABTTF’yi temsilen Başkan Halit Habip Oğlu ile Başkan Yardımcısı Sami Yusuf’un eşleri ile birlikte ve Disiplin Kurulu Başkanı İsmail Apti Oğlu’nun iştirak ettiği geceye ABTTF’nin üye derneklerinden Bonn ve Çevresi Batı Trakya Türkleri Derneği, Gießen Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma Derneği ve Viersen Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin yöneticileri ile Troisdorf şehri ve çevresinde yaşayan üç yüzün üzerinde Batı Trakya Türk’ü ve soydaş katıldı. Geceye anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin Köln Başkonsolosluğu’nda görevli Muavin Konsolos Ayşe Sezen de katıldı.

 

 

Ev sahibi Troisdorf derneğinin başkanı ve ABTTF Başkan Yardımcısı Mustafa Kasap, konukları selamladıktan sonra tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Muavin Konsolos Ayşe Sezen’in bu gece aralarında bulunmasının anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin Batı Trakya Türklerine verdiği desteğin göstergesi olduğunu belirterek kendisine geceye katılımı için teşekkür etti. Kültür ve aile gecelerinin Batı Trakya’dan binlerce kilometre uzakta yaşayan Batı Trakya Türkleri arasındaki dayanışma, birlik ve beraberliği güçlendirdiğini ve bir eğlence etkinliğinden daha fazlası olduğunu belirten Kasap, Troisdorf ve Almanya’nın diğer şehirlerinde kurulu onlarca derneğin düzenledikleri bu tür geceler ve yaptıkları diğer faaliyetleri ile Batı Trakya Türk kültürünün yaşatılması ve gelecek nesillere akatarılmasına katkı sağladığını not etti. Kasap, tüm konuklara iyi eğlenceler ve neşe dolu bir gece dileyerek konuşmasına son verdi.

 

Kasap’ın ardından konuşan Muavin Konsolos Ayşe Sezen, çocukların ve tüm konukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladıktan sonra düzenledikleri Kültür ve Aile Gecesi’ne kendilerini de davet ettikleri için Troisdorf derneğinin başkan ve yöneticilerine teşekkür etti. Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin her zaman ve ister Yunanistan isterse de Türkiye veya Almanya olsun her yerde Batı Trakya Türk Azınlığı’nın yanında olduğunu vurgulayan Sezen, Batı Trakya Türklerinin tüm aile bireyleri ile birlikte değerlerine ve kültürüne sahip çıkmasını görmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek bu birlik ve beraberliğin daim olmasını diledi.

 

ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu ise yaptığı konuşmasında, öncelikle bu güzel etkinliğin düzenlenmesinde gösterdikleri üstün gayret ve sarf ettikleri emek için ev sahibi Troisdorf derneğinin başkan ve yöneticilerini içtenlikle kutladığını belirterek kendilerine teşekkürlerini sundu. Habip Oğlu, hemen ardından da anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk ulusunun egemenliğini ilan ettiği tarihi tüm çocuklara bayram olarak armağan ettiğini belirterek 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunlarının çözümüne yönelik ne yazık ki bir adım dahi ilerleme kaydedilmediğini, bunun temel nedenin de azınlığın yaşadığı ülke Yunanistan’ı yönetenlerin iyi niyete sahip olmaması ve azınlığı bir tehdit olarak görmesi olduğunu not eden Habip Oğlu, ABTTF’nin sorunların çözümü için uluslararası tüm platformlarda mücadelesini yürüttüğünü ifade etti.

Protokol konuşmalarının ardından tüm konuklar “Grup Metin Canses”in şarkıları ve canlı müziği eşliğinde eğlendiler.

 

Troisdorf derneğimizin yöneticileri, düzenledikleri Kültür ve Aile Gecesi’nin organizasyon aşamasında dernek üyesi gençlerin aktif olarak görev almalarının kendilerini oldukça sevindirdiğini belirtirken etkinlikten elde edilen tüm gelirin ise Troisdorf şehri ve çevresinde yaşayan Batı Trakya Türklerine yönelik sosyal ve kültürel çalışmaların sürekliliği için gereklilik ve ihtiyaç teşkil eden bir dernek lokalinin açılması için kullanılacağını dile getirdiler.

 

📆 26 Nisan 2016 Salı 10:19   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR