MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Maltepe, Manşet, Toplum » Tskm’de “Sanat Sohbetleri”
Tskm’de “Sanat Sohbetleri”

Maltepe Belediyesi, bir ilke imza atarak dünyada uzun süredir devam eden “Art Talk” (Sanat Sohbeti) uygulamasının ilkini hayata geçirdi. Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen uygulamanın ilk konuğu İtalya ve Amerika’da sergilediği performanslarıyla ve etkileşimli sergileriyle ün salan sanatçı Gülay Alpay oldu.
Etkinliğin açılışını yapan Maltepe Belediyesi Sanat Koordinatörü Ayşe Sipahioğlu Akan, Gülay Alpay’ın Ocak ayında kültür merkezinde olağanüstü bir sergi gerçekleştirdiğini belirterek, serginin son gününde sanat sohbeti etkinliği düzenlediklerini söyledi. Gülay Alpay da, Amerika’dan gelen ’Love Rainbow’ isimli ses getiren resim sergisindeki eserlerinin arasında sanatseverler ile renkli bir sohbet yaptı.
Alpay, eserlerinin çıkış öykülerini, anlatmak istediklerini, sanata bakış açısına dair Maltepeli sanatseverlerin sorularını yanıtladı. Alpay, sergisine neden Love Rainbow ismini verdiğine dair bir soruya, “İki ay önce Hawaii’de sempozyuma katıldım. Orada, insanlar arasındaki renklilik beni çok etkiledi. İnsanlar çok mutlu şekilde, birbirlerine zenginlik katarak var olabiliyorlardı. O sıralarda buradaki insanlar farklılıklarından ötürü sürekli birbirlerini eleştiriyordu. Her zaman çok renklilikten yanayım. Renkler ne kadar çok olursa o kadar zenginleşiyoruz, insan oluyoruz. Renklerimizi paylaşmalıyız” diye konuştu.
Etkinliğe, serginin küratörü endüstriyel ürünler tasarımcısı-mimar Yılmaz Zenger ile Emre Ertürk’ün de aralarında bulunduğu çok sayıda Maltepeli sanatsever katıldı. Gülay Alpay, sohbetin bitiminde katılımcılar için yaptığı eseri keserek armağan etti.

📆 31 Ocak 2016 Pazar 16:19   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR